Πέμπτος αγώνας Πλαγιολίσθησης 2021 – Μονά βαθμολογημένα: Ο Σταύρος Γρύλλης καλύτερος όλων

Το μεγάλο φινάλε του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil διεξάγετε αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα Achna Speedway.

Η σημερινή πρώτη μέρα περιλάμβανε μονά βαθμολογημένα περάσματα από τα οποία βγήκαν τα ζευγάρια της Κυριακής που θα αγωνιστούν στα twin battles.

Η σούπερ έκπληξη της σημερινής μέρας στην κατηγορία PRO δεν ήταν άλλος από τον Σταύρο Γρύλλη ο οποίος στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα, σε μια απαιτητική σχεδιαστικά διαδρομή, ήταν ο καλύτερος όλων αφού πήρε την ψηλότερη βαθμολογία, η οποία ήταν 88 βαθμοί στην πρώτη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου τα 104km.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και φαβορί για τον τίτλο Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) ήταν για ακόμα μια φορά θεαματικός και πλασαρίστηκε δεύτερος με βαθμολογία 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 116km.

Σφήνα σε παραδοσιακούς οδηγούς που διεκδικούν τη νίκη μπήκε ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου. Είχε πολύ καλή απόδοση και πανομοιότυπα περάσματα με την καλύτερη βαθμολογία να έρχεται στην πρώτη προσπάθεια όπου ήταν 84 βαθμοί και 108km ταχύτητα εισόδου, αποτέλεσμα που του χάρισε την τρίτη θέση.

Ο Νικητής του Drift Kings στις Σέρρες, Sergio Γρηγορίου κατάφερε μετά από καλή προσπάθεια να ολοκληρώσει τα μονά βαθμολογημένα τέταρτος με καλύτερη βαθμολογία τους 77 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια όπου η ταχύτητα εισόδου ήταν στα 104km.

Η καλή εμφάνιση του Πάμπου Νικολάου συνοδεύτηκε με την πέμπτη θέση. Ο Νικολάου επιδιώκει μια θέση στα ψηλά για να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται τη σεζόν. Η καλύτερη του βαθμολογία ήταν οι 76 βαθμοί στην πρώτη προσπάθεια με την ταχύτητα εισόδου να είναι στα 112km.

Με 74 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 108km στην δεύτερη προσπάθεια ο Άντρος Αντωνίου έκλεισε τη μέρα στην έκτη θέση, ενώ τον ακολούθησε στην έβδομη θέση με 72.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 95km o David David.

Στην πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) με βαθμολογία 70.50 και ταχύτητα εισόδου 105km, Νεόφυτος Φικάρδου με 66 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 118km η οποία ήταν και η ψηλότερη της ημέρας και ο Βασίλης Χριστοφόρου με 63 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 100km.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ηλίας Γρύλλης μιμήθηκε τον αδερφό του καθώς είχε το καλύτερο πέρασμα με συνεπώς την καλύτερη βαθμολογία, η οποία ήταν 72 βαθμοί και ταχύτητα εισόδου 100km.

Οι 70.50 βαθμοί που πήρε ο Σίμος Τίκκης τον έβαλαν στην δεύτερη θέση. Ο Τίκκης που είναι εκ των φαβορί για τον τίτλο είχε επίσης ταχύτητα εισόδου 95km.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 66.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 97km. Από κει και πέρα, τέταρτος πλασαρίστηκε ο Παύλος Σαμαράς με 65 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 102km, πέμπτος είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 64.50 βαθμούς και 97km ταχύτητα εισόδου, έκτος ο Χρίστος Λοΐζου με 60.50 και ταχύτητα 101km, ο Ευτύχιος Χριστοδούλου έμεινε έβδομος με 53 βαθμούς και 96km και ο Γιάννος Μοδέστου με 34.50 βαθμούς και 95km ταχύτητα εισόδου ολοκλήρωσε όγδοος.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνεται αύριο με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα όπου αναμφίβολα οι στενές μάχες είναι αυτές που μαγνητίζουν περισσότερο τα βλέμματα.

Οι διπλές μονομαχίες θα προβληθούν ζωντανά από το κανάλι SPORTS3 HD της Cablenetμε ώρα έναρξης στις 12 το μεσημέρι. Με την πρόγνωση του καιρού να δείχνει αύριο βροχές και τη βαθμολογία να είναι σε αυτό τον αγώνα διπλή, εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις τότε πάμε για ένα απρόβλεπτο και αμφίρροπο αγώνα.