Ο Oliver Solberg στο WRC 2022 με RALLY1

Ο Oliver Solberg θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 2022, με τον εικοσάχρονο να αναμένεται να τρέξει τους πρώτους τρεις γύρους με το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 της Hyundai Motorsport.

Με τους Ott Tänak και Thierry Neuville να ηγούνται της ομάδας, ο Solberg θα μοιραστεί ένα από τα υβριδικά i20 NRally1 με τον Dani Sordo. Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι αναμένει να έχει λιγότερη παρουσία φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ερωτηθείς πώς πιστεύει ότι θα μοιάζει το 2022, ο Sordo είπε στο DirtFish: «Θα αρχίσω να περνάω χρόνο, να δουλεύω λίγο στο αυτοκίνητο και, με όλους να επικεντρώνονται στον Oliver, θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω και να τον προετοιμάσω όσο μπορώ για να έχει την καλύτερη απόδοσή.

Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα κάνω τέσσερις αγώνες ή κάτι τέτοιο. Μετά από αυτό θα δούμε αν θα κάνω κάτι περισσότερο ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω. Δεν ξέρω τι θα κάνω του χρόνου, ή τι θα κάνω αυτή τη στιγμή.

Δεν ξέρω [ποιος θα είναι ο πρώτος μου αγώνας], πρέπει να μιλήσω με την ομάδα και να μάθω τα σχέδια της. Ίσως Πορτογαλία ή κάτι τέτοιο.»

Ο Solberg και το πρόγραμμά του.

«Δεν ξέρω πότε ξεκινάω», είπε. «Περιμένω να ακούσω από την ομάδα τι θα κάνω. Όπως φαντάζομαι, ελπίζω όσο το δυνατόν περισσότερο – αυτά τα αυτοκίνητα είναι φανταστικά και θέλω να οδηγώ όλη την ώρα!»