Ο Ogier απαντά γιατί φεύγει απο την M-Sport

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που αναρωτήθηκε γιατί εγκαταλείπει τη M-Sport Ford για την Citroen το 2019, δεδομένης της επιτυχίας του το 2017/18.

Ogier κατέκτησε τον έκτο συνεχόμενο τίτλο παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC στον αγώνα της Αυστραλίας την Κυριακή, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος του αγώνας με την ομάδα του Malcolm Wilson πριν αυτός και ο συνοδηγός Julien Ingrassia επιστρέψουν στην ομάδα της Citroen.

Είχε ενταχθεί στην ομάδα της M-Sport Ford μετά την απόσυρση έκπληξη της Volkswagen στα τέλη του 2016 και έχει κατακτήσει δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας την πλήρη εργστασιακή υποστηριξη της ομάδας.

“Δεν ήξερα τι να περιμένω. Πώς θα μπορούσα;” Είχε δηλώσει ο Ogier για την απόφασή του να ενταχθεί στην ομάδα της M-Sport. Αλλά όταν υπέγραψα, είχα υπογράψει για λιγότερο από αυτό. Ήταν απίστευτο, απλά ένα απίστευτο ταξίδι.

“Πρέπει να το πω, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι φεύγω, αλλά είναι σαν να… αφήνεις ένα κορίτσι που αγαπάς, γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε τα πάντα τα τελευταία δύο χρόνια.

“Τώρα έχουμε μια νέα συναρπαστική περιπέτεια που μας περιμένει και ανυπομονώ για αυτό, τουλάχιστον λέμε αντίο με τον καλύτερο τρόπο”.

Ogier είπε ότι αυτός και ο Wilson είχαν αναπτύξει ένα ειδικό δεσμό στα δύο χρόνια που συνηπύρξαν μαζί.

“Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος”, δήλωσε ο Ogier. “Είναι ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ένας μεγάλος άνθρωπος αλλά και το καλύτερο αφεντικό.

“Θυμάμαι όταν είπα πριν από πολύ καιρό ότι θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Malcolm κάποια μέρα και τώρα το έχω κάνει και μπορείτε να με πιστέψετε όταν λέω ότι αυτή τη φορά δεν με απογοήτευσε.

“Έχει τέτοιο πάθος για το άθλημα και για όλα όσα κάνει. Κάνει τα πάντα στο 120% όλη την ώρα. Όταν υπάρχει πρόβλημα ή κάτι που πρέπει να βελτιωθεί ή να αλλάξει, θα έκανε ότι μπορούσε για να το διορθώσει.

“Μερικές φορές ο προϋπολογισμός εμπόδισε τα πράγματα, αλλά ήταν πάντα τόσο αποφασισμένος να μου δώσει το καλύτερο, δεν θυμάμαι ουτε μια φορά που να μου πει ο Malcolm:«Όχι, αυτό δεν είναι δυνατό, δεν μπορούμε.»

“Κάθε φορά που αναφέραμε κάτι για να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο, είπε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και θα το κάναμε. Ειλικρινά, θα μου λείψει και όλη αυτή η ομάδα. Θα μου λήψει η ομάδα μου – ελπίζω ότι δεν θα μου λήψει πάρα πολύ αυτό το αυτοκίνητο!”

Η M-Sport δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποίοι οδηγοί που θα αποτελέσουν την ομάδα της για το 2019 μετά την αποχώριση του Ogier.

“Πρέπει να ξαναχτίσουμε τώρα την ομάδα”, δήλωσε ο Wilson. “Οι προσπάθειές μου θα στραφούν τώρα στο να καταστεί η εμπορική πλευρά του πιο δυνατή. Αλλά η ιστορία που έχουμε γράψει μαζί ήταν φανταστική.

“Θα μα λείψουν οι Seb και Julien ως άνθρωποι, αλλά και ως ομάδα θα χάσουμε και τα αποτελέσματα. Έχουμε περάσει από αυτά και πριν – τώρα θα ξαναχτίσουμε και πάλι.”