Ο Ma κάνει ντεμπούτο στον εναρκτήριο αγώνα του World Rallycross στη Βαρκελώνη

Ο πρώην οδηγός δοκιμών της Formula 1 Ma Qing Hua θα αγωνιστεί στον εναρκτήριο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross τον επόμενο μήνα για την ομάδα STARD του Manfred Stohl.

Ο Ma θα γίνει ο πρώτος Κινέζος οδηγός που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον αγώνα της Βαρκελώνης, έχοντας δοκιμάσει το Ford Fiesta Supercar της αυστριακής ομάδας στην Αυστρία και τη Γαλλία κατά την διάρκεια της κλειστής περιόδου.

Ο εφεδρικός οδηγός της NIO Formula E Team θα διαγωνιστεί παράλληλα με τον μόνιμο οδηγό της STARD World RX, Janis Baumanis.

“Το Supercar είναι σίγουρα ένα τέρας. Η επιτάχυνση είναι εκπληκτική, αλλά περισσότερο από αυτό αισθάνομαι ότι το αυτοκίνητο με εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο στις στροφές”, δήλωσε ο Ma στο Motorsport.com.

“Το επίπεδο πρόσφυσης είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περιμένα και ο χειρισμός του αυτοκινήτου είναι πιο εύχρηστος από ένα μονοθέσιο ή ένα αυτοκίνητο με κίνηση μπροστά, γιατί συνήθως αν είμαστε πλαγίως σημαίνει κάτι φρικτό, αλλά εδώ αυτό συμβαίνει σε κάθε στροφή”.

Ο Ma απολαμβάνει την συνεργασία με τον οδηγό του παγκοσμίου RX Baumanis, με τον οποίο οδήγησαν μαζί στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά του World RX στο Loheac πριν από δύο εβδομάδες και είπε ότι αν είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

“Είναι ένας πολύ καλός οδηγός και η ομάδα έχει δεδομένα από πριν, οπότε είναι ο τέλειος τρόπος για να μάθεις”, είπε.

“Όταν το World Rallycross ξεκίνησε για πρώτη φορά, πραγματικά με εντυπωσίασε.

“Μου αρέσει πραγματικά αυτό το πρωτάθλημα γιατί μου προσφέρει πολλά στην οδηγική μου πλευρά, βοηθώντας με να βελτιώσω τις οδηγικές μου τεχνικές.

“Για παράδειγμα ο Lewis Hamilton δε θα μπορούσε να έρθει εδώ και να κερδίσει τους αγώνες, αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς η πείρα παίζει σημαντικό ρόλο”.

Ο CEO της STARD, Michael Sakowicz, λέει ότι η συμμετοχή ενός ακόμα αυτοκινήτου ως μη μόνιμης συμμετοχής για τον Ma και άλλους οδηγούς δίνει στην ομάδα επιλογές για την βελτίωση του δεύτερου αυτοκινήτου.

“Αποφασίσαμε να μπούμε και με δεύτερο αυτοκίνητο για να έχουμε περισσότερη ευελιξία για τις μελλοντικές εξελίξεις, διότι με τους νέους κανονισμούς πρέπει να δηλώσουμε αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά σε κάθε “Regular” αυτοκίνητο και έχουμε κάποια σχέδια για την αναβάθμιση των αυτοκινήτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2018 “.

’’Θα τρέξουμε με διάφορους οδηγούς και ένας από τους οποίους είναι ο Ma, ο οποίος όμως έχει μεγάλη προτεραιότητα με τις δεσμεύσεις του στην Formula Ε, έτσι θα δούμε πόσους και ποιους αγώνες θα μπορέσει να κάνει.”