Αποκαλυπτήρια του νέου Renault Megane World RX της GCK

Το νέο Renault Megane RS RX Supercar που έχει κατασκευαστεί από την GCK έχει αποκαλυφθεί στα δεύτερα επίσημα δοκιμαστικα του World Rallycross, τα οποία έγιναν πριν από την έναρξη της σεζόν στο Silverstone.

Η ομάδα της GCK-Prodrive ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας παγκόσμιας έκδοσης RX της Megane RS στις αρχές του 2017. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής στη βάση Banbury του Prodbury, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το νέο αυτοκίνητο πραγματοποίησε μυστικά δοκιμαστικά στο Pembrey στην Ουαλία.

Η νέα ομάδα θα αποκαλύψει επίσημα το αυτοκίνητό της σε εκδήλωση στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα, το οποίο θα τρέξει με το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα δύο λίτρων με τετρακίνηση στο Silverstone σε μια δοκιμαστική έκδοση.

“Αυτή είναι πραγματικά μια σημαντική μέρα για μένα, καθώς η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας και οδηγός Guerlain Chicherit.

“Τελικά τα καταφέραμε, βρισκόμαστε εδώ για πρώτη φορά με τα άλλα αυτοκίνητα, ώστε να έχουμε μια καλύτερη ιδέα πού είμαστε. Όταν οδηγείς μόνος σου με βεβαιότητα είσαι γρήγορος, αλλά όταν είσαι με άλλους στην πίστα είσαι σίγουρος ότι είσαι ο ταχύτερος. ”

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο αυτοκίνητο κρατιούνται σαν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς το Megane επιστρέφει σε κλειστό γκαράζ μεταξύ κάθε διαδρομής. Καθήκοντα οδήγησης ανατέθηκαν στους Guerlain Chicherit και Grosset-Janin.

Στο τέλος του πρώτου πρωινού δοκιμαστικού στο Silverstone, ο Grosset-Janin έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με το νέο Megane, 0.399 μπροστά από τον διπλό πρωταθλητή του World RX της ομάδας Volkswagen Motorsport, Petter Solberg.

“Είναι σαφές ότι έχουμε τη σωστή ταχύτητα για το που θέλουμε να είμαστε, και αυτό είναι πραγματικά καλό”, συνέχισε ο Chicherit. ’’Είμαστε στην αρχή της ανάπτυξης. Με περισσότερη δουλειά και περισσότερη εμπειρία, νομίζω ότι το αυτοκίνητο μπορεί να τα καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε εδώ για να έχουμε μια εικόνα για το που βρισκόμαστε πριν από τον πρώτο αγώνα, έτσι γνωρίζουμε τι να περιμένουμε στη Βαρκελώνη”.

Μιλώντας για τη μυστικότητα που περιβάλλει τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου αυτοκινήτου, ο Chicherit δήλωσε: “Υπάρχουν πολλές καινοτομίες τις οποίες δεν θέλουμε να δείξουμε πολύ νωρίς.

“Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ούτως ή άλλως γιατί η σεζόν αρχίζει σύντομα και κανείς δεν μπορεί πραγματικά να αλλάξει κάτι στα άλλα αυτοκίνητα. Αν θέλουν να πάρουν κάποιες ιδέες που έχουμε στο Megane θα πρέπει να χτίσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

“Δεν είμαστε καθόλου στρεσαρισμένοι. Έχουμε τους δικούς μας συνεργάτες και τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν και θέλουμε να τους δώσουμε το προνόμιο να δούμε το αυτοκίνητο στο Παρίσι για πρώτη φορά και να εξηγήσουμε τι έχουμε κάνει. ”

Ο επικεφαλής της ομάδας Karl O’Sullivan λέει ότι τα πρώτα δοκιμαστικά του Megane ήταν θετικά.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία για την δυναμική της Prodrive, ειδικά σε αγώνες εκτός δρόμου και πιο πρόσφατα με την επιτυχία τους σε αγώνες GT. Η εμπειρία που έχουν είναι απλά φανταστική”.

“Μέχρι τώρα τα δοκιμαστικά πάνε καλά. Έχουμε να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα, καθώς θέλουμε να δώσουμε στους οδηγούς όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα πίσω από το τιμόνι.

’’Θα δούμε τους χρόνους μας και θα εξετάσουμε πού βρισκόμαστε πριν από τον πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη’’.