Ο Lukyanuk θα υπερασπιστεί το τίτλο του πρωταθλητή ERC με Citroen R5

Ο Ρώσος οδηγός αλλάζει στρατόπεδο και την φετινή χρονιά μαζί με την ομάδα της Saintéloc Racing, με ένα Citroën C3 R5 θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το πρωτάθλημα στο ERC που κέρδισε πέρυσι. Στην προσπάθεια του αυτή στο πλευρό του θα είναι ο γνωστός συνοδηγός του Alexey Arnautov.


Ο Alexey Lukyanuk θα προσπαθήσει να γίνει μόλις ο τέταρτος οδηγός στην ιστορία που θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι FIA, μετά την υπογραφή του για να οδηγήσει ένα Citroën C3 R5 για την ομάδα Saintéloc Racing.


Ο Lukyanuk κέρδισε το πρωτάθλημα ERC το 2018 στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5 τρέχοντας με την ομάδα H-Racing. Εάν ο Ρώσος κατακτήσει τον τίτλο το 2019, τότε βρεθεί στην ελίτ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μαζί με τους Bernard Darniche (1976-1977), Luca Rossetti (2010-2011) και τον Kajetan Kajetanowicz (2014-2017).


Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: «ελπίζουμε πραγματικά ότι ο Alexey θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το τεράστιο ταλέντο του σε παγκόσμια κλίμακα έχοντας κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – προθάλαμο για τους οδηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Έχει επικεντρωθεί για το 2019 στην υπεράσπιση του τίτλου που αυτός και Alexey Arnautov κέρδισαν τόσο εντυπωσιακά την περσινή χρονιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι να τους έχουμε ξανά μαζί μας στο ERC, όπου θα είναι για άλλη μια φορά το σημείο αναφοράς στους νέους οδηγούς ERC που στοχεύουν να φτάσουν στην κορυφή».


Ο κάτοικος Αγίας Πετρούπολης Lukyanuk, ο οποίος θεωρείται ένας από τους εντυπωσιακότερους οδηγούς της γενιάς του, δήλωσε: «Είναι τεράστια πρόκληση για εμάς, με μια νέα ομάδα και ένα νέο αυτοκίνητο. Θα είναι δύσκολο, αλλά όλοι εστιάζουμε στη πολύ σκληρή δουλειά και προσπαθούμε να επιτύχουμε το μέγιστο. Είναι ένα βήμα στο άγνωστο, όπως ένα ακόμη πρωτάθλημα, αλλά έχουμε εμπειρία από τους αγώνες και μια καλή ομάδα πίσω μας».


«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εξαρτάται από την αίσθηση μέσα στην ομάδα. Φυσικά είμαι πεινασμένος για νίκες, αλλά πρέπει επίσης να επικεντρωθώ περισσότερο στους βαθμούς και να είμαι πιο συνεπής. Κάναμε πολύ καλή δουλειά την περσινή χρονιά, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν κάποια απροσδόκητα πράγματα, γι ‘αυτό πρέπει να συνδυάσουμε την ταχύτητά μας με αξιοπιστία. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα εργαστούμε σκληρά».


Ο Vincent Ducher, επικεφαλής της ομάδας Saintéloc Racing, ο οποίος βοήθησε τον Craig Breen να βρεθεί στις πρώτες τρείς θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στο ERC τις χρονιές 2013-2015, δήλωσε: «Η Saintéloc με χαρά καλωσορίζει τον Lucas και τον Alexey Arnautov στην ομάδα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, έτσι συναντηθήκαμε πριν από μερικούς μήνες και συζητήσαμε τις δυνατότητες με τον Lucas, έναν από τους καλύτερους οδηγούς. Με τον εξαιρετικά δυνατό συνδυασμό, C3 R5 και τον Lucas, έχουμε πολλή δουλειά, αλλά θα είναι μια μεγάλη και συναρπαστική πρόκληση έχοντας την υποστήριξη της Citroën και της Michelin».

Ο Lukyanuk θα είναι μαζί με τον Mattia Adielsson στην ομάδα της Saintéloc. Ο Σουηδός ο οποίος ανακοινώθηκε από την ομάδα τον περασμένο μήνα θα οδηγήσει ένα C3 R5 στην κατηγορία ERC1 Junior.