Ο Lukyanuk δε θα κυνηγήσει τον Kopecky στο Barum

Ο Alexei Lukyanuk είπε ότι είναι δε θα επιδιώξει να κερδίσει τον Jan Kopecky, πρώην πρωταθλητή ERC, μέσα στην έδρα του στο Barum Czech Rally Zlin αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο Lukyanuk τερμάτισε δυο φορές πίσω από τον αστέρα της ŠKODA Motorsport στον ασφάλτινο αγώνα της Τσεχίας, τον οποίο εγκατέλειψε στη μέση το 2018. Έχοντας στη σκέψη του την προάσπιση του περσινού τίτλου, ο οδηγός της Saintéloc Junior Team Lukyanuk δε θα κυνηγήσει τη νίκη στο Zlin.

«Το να κερδίσω τον Kopecky θα ήταν πολύ καλό, όμως δεδομένης της θέσης μας στο πρωτάθλημα και ξέροντας τις προσδοκίες από τους χορηγούς και την ομάδα μας, πρέπει να κινηθούμε λίγο προσεκτικά», ανέφερε ο Lukyanuk. «Αν έχω καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο μπορεί να έχω την κατάλληλη ταχύτητα και να είμαι άνετος, όμως δε θα είναι εύκολο. Ακόμα μαθαίνουμε το αυτοκίνητο και δεν βρήκαμε τα όρια του για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να καταφέρουμε να ανεβούμε στην κορυφή εδώ στο Zlin».

Ο Lukyanuk ξεκινά το Barum Czech Rally Zlin με πλεονέκτημα έξι βαθμών από τον Łukasz Habaj, έχοντας υπόψιν τις δυσκολίες που κρύβει αυτός ο αγώνας.

«Είναι μια τεράστια πρόκληση σε ένα από τους πιο εκπληκτικούς ασφάλτινους αγώνες του ERC. Είναι πραγματικά τρομακτικό καθώς σε αυτούς τους τεχνικούς δρόμους για να οδηγήσεις γρήγορα στις “τυφλές στροφές” με θάμνους και δέντρα, πρέπει να βασιστείς απόλυτα στις σημειώσεις. Πραγματικά απολαμβάνω αυτό τον αγώνα, όμως κυριολεκτικά η πιο μεγάλη πρόκληση είναι όταν το Barum είναι βρεγμένο. Ευελπιστώ ότι φέτος δε θα είναι έτσι».