Ο Loeb συμφώνησε με τη Hyundai για το 2019

Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Sebastien Loeb, έχει συμφωνήσει και υπογράψει για να βρεθεί στο τιμόνι ενός i20 WRCγια το παγκόσμιο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς με την ομάδα της Hyundai.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτό θα είναι το πρώτο συμβόλαιο του Loeb εκτός του ομίλου PSA και αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Ο Loeb σήμερα δεν έχει κάποιο συμβόλαιο, δοκιμάζοντας το PH Sport Peugeot 3008DKR στην  του Αμπού Ντάμπι ενόψει του επερχόμενου Dakar που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

Κανείς από τη Hyundai δεν σχολίασε την είδηση αυτή, αλλά ο διευθυντής ομάδας Alain Penasse είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι η κορεατική ομάδα μιλούσε με το Γάλλο θρύλο του WRC.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο Loeb θα χωρέσει στην ομάδα της Hyundai και τι σημαίνει αυτό για τον σημερινό οδηγό της ομάδας Hayden Paddon, είναι ακόμη άγνωστο.

Ο Loeb έχει ήδη αποκλείσει την πλήρη επιστροφή του στο πρωτάθλημα και η δέσμευσή του για τον αγώνα Dakarδυσκολεύει πιθανή συμμετοχή του στον αγώνα του Monte Carlo.

Ο Penasse δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά τη σύνθεση της ομάδας για τον πρώτο αγώνα της χρονιά, με τους Thierry Neuville, Dani Sordo και Andreas Mikkelsen να βρίσκονται στο τιμόνι των εργοστασιακών i20 Coupe WRC στις 24-27 Ιανουαρίου.

Η αποχώριση της Peugeot από το World Rallycross νωρίτερα φέτος άφησε τον Loeb χωρίς επαγγελματικό συμβόλαιο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες μπαίνοντας στην νέα χρονιά.

Η συμφωνία του με τη ομάδα Hyundai θα μπορούσε να διατηρήσει την επιλογή RX ανοιχτή, με τον παλαιό αντίπαλό του, MarcusGronoholmνα επιστρέφει ενδεχομένως στο WRX την επόμενη χρονιά για να τρέξει με ένα i20s για την ομάδα της GRX.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας απο πλήρης παρουσία σε αγώνες του WRC, ο Loeb επέστρεψε για τρεις αγώνες με την Citroen την φετινή χρονιά, κλείνοντας αυτή την παρουσία με μια συγκλονιστική νίκη στον αγώνα της  Ισπανία.