Ο Ingram θα αγωνιστεί στο WRC

Ο Chris Ingram ακολουθώντας τα βήματα των θρυλικών οδηγών Richard Burns και Colin McRae, μπαίνει για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο 26χρονος από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασίλειου κέρδισε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA ERC2019 και είναι ο πρώτος Βρετανός που το πέτυχε αυτό μετά απο 52 χρόνια και τον Vic Elford.

Σε αυτό το εγχείρημα θα συνεργαστεί με την επιτυχημένη βελγική αγωνιστική ομάδα SXM, πίσω από το τιμόνι ενός FabiaRally2 Evo.

Ο συμπατριώτης του, Βρετανός Ross Whittock, 29 ετών, θα είναι ο συνοδήγός του. Ο Whittock είχε προηγουμένως πάρει το βραβείο Michael ‘Beef’ Park Trophy ως ο καλύτερος βρετανός συνοδηγός κάτω των 25 στο Wales Rally GB. Κέρδισε επίσης τον ευρωπαϊκό τίτλο στο πλευρό του Chris.

«Γνωρίζω τον Chris και τον Ross εδώ και αρκετό καιρό και είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουν ένα φανταστικό δίδυμο. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο για το 2021. Όλοι θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες μας και γι ‘αυτό πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό», δήλωσε ο Fred Miclotte της SXM Competition.

Έχοντας στο παρελθόν κάνει μέχρι και έρανο στην καριέρα του στο ράλι, ο Chris αυτή τη φορά ξεκινά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι σε πολύ διαφορετική κατάσταση με αυξανόμενη υποστήριξη από εταιρείες. Κάτω από το πανό του Rally Warrior και με την SG Financial και την Fladgate ως σύμβουλους, ο Chris Ingram έχει εξασφαλίσει μια σειρά από νέες χορηγίες, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία του για τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Adam Shore, διευθυντής της Rally Warrior είπε: «Ο Chris μάχεται για αρκετά χρόνια για να χρηματοδοτηθεί η καριέρα του. Αισθανθήκαμε την επιθυμία να μπούμε και να βεβαιωθούμε ότι δίδετε στον Chris και τον Ross η ευκαιρία στο WRC που τους αξίζουν. Δείχνουν την ανθεκτικότητα καιτην εξαιρετική απόδοση και οι θαυμαστές θέλουν πραγματικά να δουν αυτά τα ανερχόμενα αστέρια να αγωνίζονται.»

Η Rally Warrior ανακοίνωσε τον μακροχρόνιο υποστηρικτή της, CarFinance 247 ως βασικό συνεργάτη της.

«Είμαστε μέρος του ταξιδιού του Chris τα τελευταία τέσσερα χρόνια και συνεχίζουμε εμπνευσμένοι από την αφοσίωση, την ικανότητα και την προθυμία του να νικήσει τις αντιξοότητες», ανέφερε ο συν-διευθύνων σύμβουλος της CarFinance 247.

Ο Chris ανακοινώνει επίσης περαιτέρω συνεργασίες με την Protec, Kroon-Oil, Fleetback, WS Transportation, HAH Whisky, Stilo Helmets και συνεργάτης FreeM, στην προσπάθεια του για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Ingram εργάζεται σκληρά για την προετοιμασία του πρώτου αγώνα της πρώτης του σεζόν στο παγκόσμιο επίπεδο και το Ράλι της Κροατίας, το οποίο ξεκινά στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ στις 22 Απρίλιου. Ο ασφάλτινος αγώνας, μια νέα προσθήκη στο ημερολόγιο WRC για το 2021, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του προγράμματος έξι αγώνων στην κατηγορία WRC3 για τους Chris και Ross πριν από το επόμενο βήμα στο WRC2 το 2022.

Ο Chris, 4 φορές τιτλούχος της FIA, κέρδισε το Colin McRae ERC Flat Out Trophy μόλις στον τρίτο του αγώνα στο ERC, σχεδιάζει να ανακοινώσει το υπόλοιπο αυτού του προγράμματος 2021 σε εύθετο χρόνο. Έτσι θα πραγματοποιηθεί τελικά η φιλοδοξία της παιδικής του ηλικίας που ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο ήταν αρκετά ψυχοφθόρα μέχρι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησης που απαιτείται για το WRC.

«Υπήρξαν κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά είναι τόσο ξεχωριστό να είσαι ικανός για να πεις ότι είμαι οδηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι», είπε ο Ingram. «Έχω δώσει ότι έχω και παίρνοντας αυτήν την ευκαιρία έχω τόσα πολλά άτομα να ευχαριστήσω και θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ.

Κερδίζοντας τον τίτλο ERC το 2019 άνοιξαν πολλές πόρτες και ήμουν κοντά στο να φτάσω πραγματικά σε καλή οδήγηση το 2020. Η πανδημία που χτύπησε έκλεισε όλες αυτές τις πόρτες, αλλά ποτέ δεν τα παρατήρησα και ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι το όνειρό μου θα πραγματοποιηθεί. Είμαι τόσο τυχερός που έχω αυτήν την ευκαιρία.

Είναι ένα διετές πρόγραμμα και δεν μπορώ να το ξεχάσω. Έχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες από τότε που οδήγησα ένα αυτοκίνητο ράλι ανώτερου επιπέδου, οπότε πρέπει να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου, να μάθω τα γεγονότα και προσαρμοστώ στο πρωτάθλημα γιατί είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Το παγκόσμιο ράλι, οι αγώνες είναι ένα άλλο επίπεδο. Θα τα δώσω τα πάντα.»