Έφτασε η ώρα για τον Lukyanuk στο ERC

Ο Ρωσικός πύραυλος ξεκινά την ευρωπαϊκή σεζόν του 2021 σε μια προσπάθεια να ισοφαρήσει το ρεκόρ των τριών Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με το Citroën C3 Rally2 της Saintéloc, συνοδηγό τον Arnautov και εφοδιασμένο με ελαστικά Pirelli. Lukyanuk: ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες-Bring it on.

Ο Alexey Lukyanuk φωνάζει “bring it on” καθώς ετοιμάζεται να μπέι σε ένα «exclusive club» οδηγών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, FIA ERC.

Από τότε που ξεκίνησε το ERC το 1957, μόνο οι Kajetan Kajetanowicz, Luca Rossetti και Sobiesław Zasada έχουν κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο τρεις φορές. Αφού κέρδισε το πρωτάθλημα ERC για δεύτερη φορά το 2020, ο Ρώσος Lukyanuk θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2021 με ένα Citroën C3 Rally2 με την ομάδα Saintéloc Junior Team και ελαστικά Pirelli.

Ο Lukyanuk, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του, τον συμπατριώτη του και για πολλά χρόνια συνοδηγό Alexey Arnautov, έχει επίγνωση του γεγονότος ότι για να κερδίσει ένα τρίτο πρωτάθλημα θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρωτίστως τον τεράστιο ανταγωνισμό στο ERC.

«Αναμένουμε να είναι μια συναρπαστική χρονιά και πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατός ο ανταγωνισμός με πολύ δυνατούς οδηγούς να ετοιμάζονται», δήλωσε ο 40χρονος άσος απο την Αγία Πετρούπολη. «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να το διασκεδάσουμε. Είμαι επίσης χαρούμενος που βλέπω το ημερολόγιο με οκτώ αγώνες όπως πριν. Είμαι πραγματικά πολύ ανυπόμονος για να ξεκινήσουν οι αγώνες – Bring it on

Ο Lukyanuk, ο οποίος κέρδισε το Rally di Roma Capitale και το Rally Fafe Montelongo στο δρόμο του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ERC 2020 και ευχαρίστησε τους συνεργάτες για τη δυνατότητα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα του το 2021. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Citroën και τους ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις ευκαιρίες. Πέρυσι πετύχαμε ένα τεράστιο αποτέλεσμα και φτάσαμε σε ένα ορόσημο παίρνοντας τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς μας Coolstream, Hortex και Pirelli, αλλά στους πιο μικρούς μας συνεργάτες, την Space Travel και το AutoSportMedia Agency, και φυσικά την Saintéloc.»

Arnautov όλα για όλα το 2021

Αφού ολοκλήρωσε ένα σύντομο αγώνα σαν συνοδηγός στο Ράλι Islas Canarias του περασμένου Νοεμβρίου, ο Arnautov ετοιμάζεται για μια πλήρη παρούσία το 2021. «Είμαι ευτυχής που επέστρεψα στους αγώνες», δήλωσε ο 43χρονος. «Είναι πάντα ωραίο να είσαι μέλος της ομάδας, ειδικά στις εξαιρετικές τοποθεσίες που διοργανώνονται οι περισσότεροι αγώνες. Δεν είναι εύκολο για μένα να συμμετάσχω σε όλους τους αγώνες αλλά πρέπει να εμπλακούμε στον αγώνα και να έχουμε κάτι καλό.»

Οι αναβαθμίσεις του Citroën ενθουσιάζουν το Lukyanuk

Το  ERC 2021 ξεκινά με το 55ο Azores Rallye από τις 6 έως τις 8 Μαΐου και ο Lukyanuk θα αγωνιστεί με το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο Citroën C3 Rally2 για πρώτη φορά. Το αυτοκίνητο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του C3 R5 Lukyanuk που χρησιμοποιήθηκε το 2020. «Ανυπομονώ πραγματικά να δοκιμάσω τις αλλαγές σε αυτό που είναι ένα υπέροχο και συμπαγές αυτοκίνητο και χαίρομαι που βλέπω ότι η Citroën συνεχίζει την ανάπτυξη» Είπε ο Lukyanuk. «Συζητήσαμε με τους μηχανικούς κάποια βήματα που πρέπει να κάνουν και θα ήταν ωραίο να τους δούμε εν δράση»