Ο Huttunen στοχεύει ψηλά στο ERC Rally Poland

Ο πρώην δευτεραθλητής στην κατηγορία ERC3 Junior επιστρέφει με στόχο τη νίκη που δεν πέτυχε το 2018. Με ένα Hyundai i20 R5, ο ιπτάμενος Φιλανδός προσθέτετε σε μια μεγάλη λίστα συμμετοχών με τρομερή ποιότητα και στόχο να διεκδικήσει τη νίκη στις εξαιρετικά γρήγορες ειδικές Πολωνίας.


Ο Jari Huttunen επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC και τον αγώνα της Πολωνίας την επόμενη εβδομάδα (28-30 Ιουνίου) για να κυνηγήσει τη νίκη που έχασε την περασμένη χρονιά.

Ο δευτεραθλητής στην κατηγορία ERC3 του 2017, Huttunen θα βρεθεί στο τιμόνι ενός Hyundai i20 R5 προετοιμασμένο από την ομάδα της 2Brally σαν συμμετοχή της Hyundai Motorsport N στο 76ο PZM Rally Poland.


Ο 25χρονος έφτασε σε απόσταση 8.3 δευτερολέπτων από την διεκδίκηση της νίκης στον χωμάτινο αγώνα των πολύ υψηλών ταχυτήτων τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως μετά από μια ποινή που του επιβλήθηκε στις τελευταίες ειδικές και ένα σκασμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική έμεινε δεύτερος πίσω από τον Nikolay Gryazin.


“Είναι ένας πολύ καλός αγώνας με γρήγορες ειδικές”, δήλωσε ο Huttunen, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο σε επτά ειδικές διαδρομές στο περσινό Ράλι Πολωνίας, όπου και πάλι αγωνίστηκε με ένα Hyundai i20 R5. “Θέλω να κερδίσω μετά την περσινή χρονιά, αλλά ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να το κάνω επειδή ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός.”

Μετά που ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Chris Ingram στο πρωτάθλημα κατηγορίας ERC3 Junior το 2017, ο Huttunen αγωνίστηκε σε αρκετούς γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC το 2018 με ένα Hyundai i20 R5. Επίσης, πραγματοποίησε δοκιμαστικά για τη Hyundai Motorsport εκτός από την συμμετοχή του σε άλλους επιλεγμένους αγώνες. Συνεχίζει να αντιπροσωπεύει τον Κορεάτη κατασκευαστή το 2019 και έχει λάβει μέρος σε αγώνες στην πατρίδα του Φινλανδία με ένα Hyundai i20 World Rally Car.


“Απολαμβάνω την οδήγηση του Hyundai i20 R5, ειδικά στο Ράλι Πολωνίας όπου η ταχύτητα και η απόδοση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική”, δήλωσε ο Huttunen. “Είναι δική μου δουλειά να το αποδείξω αυτό, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε αγώνα, ξεκινώ με στόχο την νίκη και θα κάνω το παν για να το πετύχω. Είμαι επίσης ευγνώμων από τη Hyundai Motorsport για το γεγονός ότι μου έδωσε αυτή την πρόσθετη ευκαιρία για να οδηγήσω σε αυτό τον υψηλής ταχύτητας χωμάτινο αγώνα.”


Παρόλο που το 76ο Ράλι Πολωνίας σηματοδοτεί την πρώτη παρουσία του Huttunen στο ERC για την φετινή χρονιά, εντούτοις ο Φιλανδός παρακολούθησε τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγώνων και θεωρεί ότι ο περσινός πρωταθλητής Alexey Lukyanuk θα είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος του. Ο Lukyanuk είναι ένας από τους 23 οδηγούς που δήλωσαν ήδη συμμετοχή με αυτοκίνητο κατηγορίας R5.

Με έδρα το Mikołajki στην περιοχή της λίμνης Masuria, το 76ο Ράλι Πολωνίας PZM θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου και θα αποτελείται 15 ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 201,42 αγωνιστικών χιλιομέτρων.