Ο Bertelli με Ford Fiesta RS WRC 2017 στο Μεξικό

Ο Lorenzo Bertelli επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC με το νέας γενιάς M-Sport Ford στον επόμενο γύρο στο Μεξικό, με ιδιωτική συμμετοχή. Ο Bertelli αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με ένα Ford Fiesta RS WRC ως ιδιωτική συμμετοχή, έχοντας ως καλύτερο του αποτέλεσμα την όγδοη θέση στο Μεξικό το 2016.

Δεδομένου ότι όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να ξεκινήσουν την χρονιά κάτω από την ομπρέλα ενός κατασκευαστή, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Bertelli να χάσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μόντε Κάρλο και αγωνίστηκε μόνο στον αγώνα της Σουηδίας αλλά με το περσινό μοντέλο της Ford στην κατηγορία WRC Trophy.

Ο πρώτος του αγώνας στη νέα χρονιά ήταν προβληματικός, καθώς ταλαιπωρήθηκε με προβλήματα του κινητήρα  στις πρώτες δύο ημέρες πριν αποχωρήσει οριστικά. Ο ιταλός ανακοίνωσε ότι θα μεταπηδήσει σε αυτοκίνητο Ford RS WRC προδιαγραφών 2017 στον λογαριασμό τους στο Twitter, μετά τον αγώνα στην Σουηδία.

Ο Bertelli, θα μπει στην ομάδα μαζί με τους υπάρχοντες οδηγούς της M-Sport, Sebastien Ogier, Ott Tanak και Elfyn Evans ο οποίος τρέχει με την DMak.

Ακόμη μια ιδιωτική ομάδα αναμένεται να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Ράλι  (WRC) και αυτή δεν είναι άλλοι από τους Mads Ostberg και Martin Prokop οι οποίοι επίσης θα τρέχουν με Ford Fiesta RS WRC 2017.