Ο Alonso στο Dakar 2020 με Toyota Hilux

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία στο πρωτάθλημα FIA Endurance τη σεζόν 2018/19, ο Fernando Alonso και η TOYOTA GAZOO Racing θα συνεχίσουν να συμπορεύονται. Αυτή τη φορά θα ενώσουν δυνάμεις στους επερχόμενους μήνες κάνοντας μια σειρά δοκιμαστικών με το Toyota Hilux, αυτοκίνητο με το οποίο αναμένετε να αγωνιστεί στο Ράλι Dakar 2020 ο Alonso.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε μηνών ο Fernando Alonso, ο οποίος θέλει να διευρύνει την ήδη αξιοσημείωτη καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα εργαστεί στενά με την TOYOTA GAZOO Racing και την ομάδα του Dakar, με στόχο ο Ισπανός να περάσει από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με το Toyota Hilux κατά μήκος της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, ούτως ώστε να αφομοιωθεί με τις συνθήκες των αγώνων rally raid.

Ο δυο φορές νικητής του αγώνα Le Mans 24 Hours, νυν πρωταθλητής World Endurance Champioship, δυο φορές πρωταθλητής Formula 1 και νικητής στο 24 Hours of Daytona, θα πιεστεί στα όρια ούτως ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και ικανότητες για ορισμένους από τους πιο δύσκολους αγώνες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο 38χρονος Fernando, θα συνεχίσει τις δοκιμές στην έρημο στη Νότια Αφρική από τις 20 μέχρι τις 23 Αυγούστου, ενώ θα αγωνιστεί δοκιμαστικά στον αγώνα Harrismith 400, αγώνα που είναι στα πλαίσια του South African Cross Country Sieires το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου.

Ο Alonso είπε σχετικά με τη νέα σελίδα στην καριέρα του, «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω την περιπέτεια με την TOYOTA GAZOO Racing. Μαζί πετύχαμε πολλά από τη μέρα που οδήγησα ένα Toyota τον Νοέμβριο του 2017. Κέρδισα δυο συνεχόμενες φορές στο Le Mans, και επίσης κερδίσαμε το World Endurance Championship στις ομάδες και στους οδηγούς μαζί με τους συναθλητές μου Sebastien και Kazuki. Πήρα μια γεύση από οδήγηση εκτός δρόμου νωρίτερα φέτος και είχα πολύ καλή αίσθηση την οποία θέλω να διατηρήσω. Ήξερα ότι θα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και θα πρέπει να μάθω γρήγορα, όμως με το Hilux ένοιωσα αμέσως άνετα. Μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση και κατάφερνα να έχω συνεχή βελτίωση. Ανυπομονώ πολύ για τους επόμενους μήνες όπου θα προπονούμε ούτως ώστε να μάθω καλυτέρα το Hilux και το πως δουλεύει η ομάδα. Πάντα ήθελα να έχω νέες προκλήσεις στην καριέρα μου και τώρα είμαι σε μια σπουδαία ομάδα για να μπορέσω να το κάνω αυτό».