Ο Alonso έφυγε με “γλυκόπικρη” αίσθηση από τον αγώνα στο Μαρόκο

Ο Fernando Alonso είπε ότι ο τερματισμός του στην 26η θέση στον αγώνα του Μαρόκου του έχει αφήσει ένα “γλυκόπικρο” αίσθημα, ως το κατά πόσος θα συμμετάσχει στο Dakar Rally.
Ο δυο φορές πρωταθλητής Formula 1, αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της καριέρας του στον πενθήμερο διεθνές αγώνα του Μαρόκου, έναν παραδοσιακό αγώνα προετοιμασίας ενόψει του Dakar Rally.

Αυτός και ο συνοδηγός Marc Coma βρίσκονταν στην πρώτη δεκάδα με το εργοστασιακό Toyota Hilux όταν μια έξοδος είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά η μπροστινή ανάρτηση σε ένα σημείο το οποίο δεν ήταν σημειωμένο στο roadbook κατά την τρίτη ειδική διαδρομή της Δευτέρας. Τελικά, ο Alonso κατατάχθηκε 26ος, 77 ώρες πίσω από τον Giniel de Villiers, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, αφού του χρεώθηκαν ποινές 70 ωρών.

“Αυτός ο αγώνας ήταν περίπλοκος, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, λόγω των μικρών πραγμάτων που μας εξέπληξαν”, είπε ο Alonso. “Αλλά [δεν ήταν] πιο περίπλοκο από ότι περίμενα. Γνώριζα τις προκλήσεις.
“Μερικές φορές είχα πάρει γλυκόπικρη γεύση στις ειδικές, επειδή βλέπετε ότι έχουμε σπαταλήσει χρόνο εδώ και εκεί και δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε καμία από τις κανονικές πέντε μέρες, μακριά από εκπλήξεις.
“Αλλά αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν και σε όλους τους άλλους και θα πρέπει επίσης να μάθω από αυτό και πάντα να είμαι σταθερός. Για να κάνεις αυτό το είδος των αγώνων είναι περισσότερο να κάνεις το 90 τοις εκατό κάθε μέρα, παρά το εκατό 50 τοις εκατό. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, αλλά είμαι χαρούμενος.”

Ο Alonso δήλωσε πριν από τον αγώνα του Μαρόκου ότι θα ήταν κρίσιμος για την τελική του παρουσία στο Dakar στη Σαουδική Αραβία τον ερχόμενο Ιανουάριο και μιλώντας την Τετάρτη ο Ισπανός είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τις επόμενες ημέρες για προβληματισμό σχετικά με την τελευταία του εμπειρία στο cross-country.

“Δεν ξέρω”, είπε όταν ρωτούμενος αν ξέρει και αν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί το Dakar. “Τώρα ο αγώνας τελείωσε Θα το σκεφτώ για λίγες μέρες και θα μιλήσω με την ομάδα. Θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση.
“Ας δούμε επίσης πως θα είναι οι επόμενοι μήνες, ποια προετοιμασία πρέπει να γίνει για να φτάσουμε στο 100 τοις εκατό και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στην περίπτωση της μετάβασης στο Dakar”.

Πιθανά επόμενα βήματα του Alonso.
Σε περίπτωση που ο Alonso προχωρήσει με τις προετοιμασίες για το Dakar όπως αναμενόταν, μάθαμε ότι ο Ισπανός έχει προγραμματισμένα δύο δοκιμαστικά για να μαζέψει χιλιόμετρα και δοκιμάζοντας διαφορετικές ρυθμίσεις στο Toyota Hilux, συμπεριλαμβανομένης και της ρύθμισης της θέσης του καθίσματος.

Μετά από αυτό, θα αγωνιστεί σε ένα γύρο του Σαουδικού Πρωταθλήματος Ράλι Ερήμου – είτε το Rally Ula Neom στις 4-9 Νοεμβρίου είτε το Ράλι Sharqiya στις 5-7 Δεκεμβρίου. Ο τελευταίος γύρος είναι πολύ κοντά στο Ντακάρ και φαίνεται ότι θα προτιμηθεί.

Είναι κατανοητό ότι ο Alonso μπορεί να αγωνιστεί σε κάποιο από αυτούς τους αγώνες με αρκετό ψηλό ανταγωνισμό, καθώς τους επιτρέπεται να παρακάμψουν την απαγόρευση δοκιμαστικών στη Σαουδική Αραβία κατά την προετοιμασία του Ντακάρ που επέβαλε ο διοργανωτής του αγώνα ASO.

Η Toyota Gazoo Racing της Νότιας Αφρικής κατασκευάζει ένα εντελώς νέο Hilux που ο Ισπανός οδηγός θα κάνει τα αποκαλυπτήρια στον συγκεκριμένο αγώνα.
Η συνέντευξη Τύπου για την επιβεβαίωση της ομάδας της Toyota για το Dakar έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτωβρίου.