Ο Alexey Lukyanuk σε δοκιμαστικό στην Κύπρο!!!

Ο δύο φορές πρωταθλητής ERC και εννέα φορές νικητής του Colin McRae Flat Out Trophy, Alexey Lukyanuk, βρέθηκε στο νησί μας το Σάββατο 30 Απριλίου.  Αφορμή για την παρουσία του Ρώσσου πρωταθλητή ήταν ο συμπατριώτης του Dmitry Feofanov και η απόκτηση από αυτόν του νέου Ford Fiesta Rally3.

Το Ρωσικό δίδυμο βρέθηκε σε περιοχή της Λάρνακας, όπου εκεί είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το αγωνιστικό του Πανίκου Πολυκάρπου, το Peugeot 208 Rally4.  Στα δοκιμαστικά αυτά περάσματα ο Ρώσσος πρωταθλητής βρέθηκε τόσο στο τιμόνι όσο και στο πλευρό του συμπατριώτη του Dmitry Feofanov σε μια προσπάθεια να τον βοηθήσει να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με το δικίνητο αγωνιστικό αλλά και να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για την συνέχεια της χρονιάς.

 

Πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 Rally4 ο Lukyanuk ξεδίπλωσε τις οδηγικές του αρετές. Κινήθηκε όπως πάντα με τέρμα γκάζι παίρνοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του αγωνιστικού.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών είχαμε και μια άτυπη μάχη του Alexey Lukyanuk με τον Πανίκο Πολυκάρπου όπου για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι δεν ανέδειξε νικητή αφού και οι δυο έγραψαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο στα χρονομετρημένα τους περάσματα

Τον Dmitry Feofanov είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο ERCαγωνιζόμενο με ένα Mitsubishi Lancer Evolution X. Παρόλο που δεν γνωρίζαμε πολλά για τον Dmitry, μάθαμε ότι ξεκίνησε την αγωνιστική δράση το 2013 με Mitsubishi Lancer Evo X, με το πρώτο του βάθρο να έρχεται με την δεύτερη θέση που κατέκτησε το 2015 στο Ρωσικό Rally Masters Show.

Το 2018 κέρδισε τον αγώνα Baltic Rally Trophy ERT2 και το 2021 τον αγώνα  Latvia LRC3, ενώ η πρώτη του συμμετοχή στο ERC ήταν το 2019 στο ράλι Πολωνίας.

Την φετινή χρονιά αγωνιζόμενος στο ERC με το καινούργιο του αγωνιστικό στην κατηγορία ERC3 έχει ήδη καταφέρει να πάρει μια δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα ενώ δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο.  Αναμένουμε να δούμε με ανυπομονησία την συνέχεια στην πορεία του Ρώσσου οδηγού και εάν η Κύπρος ήταν γουρλίδικη για αυτόν να τον ξαναδούμε σύντομα στο νησί μας για νέα δοκιμαστικά.