Ο Τζιωρτζής παραμένει πρωτοπόρος στο EURO NASCAR δύο αγώνες πριν το τέλος

Την πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR όσον αφορά στην κατηγορία EURO NASCAR 2 διατήρησε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά και τον τέταρτο γύρο της χρονιάς που έγινε το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου, στην πίστα του Μοστ, στην Τσεχία, στην παρουσία του πρέσβη της Κύπρου στη χώρα κ. Γιώργου Γιάγκου, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση.

Ο 26χρονος οδηγός κέρδισε την κούρσα του Σαββάτου ενώ εγκατάλειψε την Κυριακή με πρόβλημα στο δυναμό του αυτοκινήτου που είχε ως συνέπεια την απώλεια του κινητήρα. Έχουν γίνει οκτώ κούρσες φέτος έως τώρα με τον Τζιωρτζή να κερδίζει τις πέντε!

Απομένουν δύο γύροι (τέσσερις κούρσες) για το τέλος της σεζόν, 22-24 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία και 13-15 Οκτωβρίου στο Βέλγιο όπου θα γίνει ο φετινός τελικός του NASCAR WHELEN EURO SERIES. Μετά τον αγώνα στη Γερμανία οι οδηγοί θα διαγράψουν τα δύο χειρότερα πλασαρίσματα τους – επί συνόλου δέκα κουρσών – για να πάνε στον τελικό όπου οι βαθμοί μετρούν διπλοί.

«Βλέπω τα πράγματα θετικά καθώς τα προβλήματα με το αυτοκίνητο ήταν πολλαπλά στη Τσεχία αφού το Σάββατο αλλάξαμε κιβώτιο ταχυτήτων πριν την κούρσα που κέρδισα ενώ την Κυριακή παρά την πρωινή εγκατάλειψη κατάφερα να επανέλθω και να τερματίσω 8οδος στην PRO όπου το Σάββατο ήμουν τρίτος» δηλώνει ο Τζιωρτζής και προσθέτει: «έχουμε μια διαφορά από τον δεύτερο που είναι λίγο πιο μεγάλη αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα. Θα κάνω ό,τι μπορώ στους δύο αγώνες που απομένουν για να πάρουμε το πρωτάθλημα» προσθέτει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 κούρσες)
1. Βλ. Τζιωρτζής  Κύπρος  283β
2. P. Jouffreau     Γαλλία           280β
3. Α. Naska          Ιταλία            277β

  • Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα κάθε οδηγού ο Τζιωρτζής πάει στο +14β.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν 33 οδηγοί από 16 χώρες.

Δεύτερο βάθρο στην PRO

Φέτος ο Τζιωρτζής τρέχει για πρώτη φορά και στην ανώτερη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO στην οποία είναι έκτος στην κατάταξη, μετά και την τρίτη θέση του Σαββάτου (26/8). Συνολικά έχει δύο βάθρα και τρία πλασαρίσματα στην 5αδα και μια pole position. Απέχει μόλις έναν βαθμό από την πέμπτη θέση όπου βρίσκεται ο Γάλλος Delsaux που προηγείται στο Junior Trophy – κύπελλο πρωτοεμφανιζόμενων (rookies) – όπου ο Βλαδίμηρος είναι δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 κούρσες)
1. G. Ercoli           Ιταλία            266β
2. L. Lasserre       Γαλλία           264
3. V. Ghirelli         Ιταλία            259
4. A. Kumpen       Βέλγιο           247
5. U. Delsaux       Γαλλία           229
6. Βλ. Τζιωρτζής  Κύπρος  228

Μετέχουν 37 οδηγοί από 17 χώρες.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του.