Ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός στα Αριστεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Ο Μηχανοκίνητος αθλητισμός θα έχει την τιμητική στις φετινές βραβεύσεις των αρίστων της ΕΑΚ αφού για πρώτη φορά θα έχουμε την βράβευση τριών αθλητών.

Αθλητές οι οποίοι με την παρουσία τους, το ήθος και τα αποτελέσματα που είχαν κατάφεραν να γράψουν ιστορία προβάλλοντας την χώρα μας διεθνώς.

Το έπαθλο Unicars Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, κέρδισαν οι  Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Γιώργος Χριστοφόρου.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου “Ελα Κόκο”, ο πολυπρωταθλητής Κύπρου και ένα από μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο της πλαγιολίσθησης (Drift) κατάφερε να επικρατήσει σχεδόν σε όλους τους αγώνες στους οποίους δήλωσε παρών κατακτώντας στο τέλος το πρωτάθλημα Drift Kings.  Βρέθηκε παράλληλα πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του πρωταθλήματος, αλλά η ατυχία στις Σέρρες του το στέρησε.

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας, με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι.  Το πλήρωμα ήταν για ακόμη μια χρονιά χάρμα οφθαλμών, κερδίζοντας κατά κράτος όλους τους αντιπάλους και κατακτώντας στο τέλος της χρονιάς με σχετική άνεση και τον φετινό τίτλο.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής συνέχισε τις επιτυχίες που είχε στο EuroNascar κατακτώντας την Δεύτερη θέση στην Ευρώπη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR στην κατηγορία Euro Nascar 2. Ο Τζιωρτζής έκανε μια εξαιρετική χρονιά κερδίζοντας 5 κούρσες, περισσότερες από κάθε άλλον,  βρέθηκε πολύ κοντά στο όνειρο αλλά η ατυχία και κάποιες μικρές λεπτομέρειες στον τελευταίο αγώνα του στέρησαν το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Εδώ να αναφέρουμε ότι και οι τρείς βραβευθέντες έχουν γράψει με την όλη τους παρουσία, ιστορία σαν οι πρώτοι Κύπριοι που κατάφεραν τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς.