Ο Λυθροδόντας υποδέχεται το Ράλλυ Κύπρος

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η κοινότητα το Λυθροδόντα για να υποδεχτεί και φέτος το Ράλλυ Κύπρος, η διαδρομή του οποίου προσεγγίζει το χωριό την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 8:58 το πρωί και στις 13:27 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, η εκκίνηση θα δοθεί λίγο έξω από το Λυθροδόντα με τα αυτοκίνητα στη δεύτερη στροφή του αγώνα να κάνουν… οχταράκια προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να βρεθούν στη γνωστή φουρκέτα στη δυτική είσοδο του χωριού, όπου αρχίζει ο δρόμος προς Μαχαιρά. Για να φτάσετε στο σημείο όπου τα αγωνιστικά θα τραβήξουν χειρόφρενο κάνοντας μια περιστροφή 360° γύρω από τεχνητό στρογγυλό εμπόδιο, απλά από το κέντρο του χωριού ακολουθήστε κατεύθυνση προς Μαχαιρά.

Η διαδρομή καλύπτει συνολικά 13,01χλμ με 10% άσφαλτο. Το σημείο τερματισμού είναι μεταξύ Καπέδων και Μονής Μαχαιρά.

Ο Λυθροδόντας είναι ένα από τα χωριά που έχουν συνδεθεί με το Ράλλυ Κύπρος καθώς η διαδρομή του αγώνα διέρχεται από το χωριό εδώ και δεκαετίες. Η κοινότητα αγκαλιάζει τη διοργάνωση και φιλοξενεί με θέρμη τους χιλιάδες επισκέπτες που πηγαίνουν στο χωριό για να απολαύσουν τον αγώνα, συνδυάζοντάς το και με μια εξόρμηση στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεατές θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στο χώρο της διαδρομής διότι ενδέχεται να χρειαστεί να σταθμεύσουν μακριά και να πρέπει να περπατήσουν. Επίσης, οι θεατές επιβάλλεται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των υπεύθυνων ασφάλειας και να στέκονται στα σημεία που τους υποδεικνύονται τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων.