Ανδρέας Φιλίππου-Σάββας Λαός: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Οι Ανδρέας Φιλίππου και Σάββας λαός δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι δυο αθλητές οι οποίοι συνέδεσαν άρρηκτα το όνομα τους με τους αγώνες ράλλυ, με συμμετοχές τόσο στο Παγκύπριο πρωτάθλημα όσο και στο εξωτερικό.

Φιλίππου και Λαός αποτελούν ένα από τα νέα δίδυμα στους αγώνες ράλλυ φέτος ενώ είναι η πρώτη φορά που θα τρέξουν μαζί σαν πλήρωμα. Η απόφαση για επιστροφή στην αγωνιστική δράση πάρθηκε πριν από το επερχόμενο Cyprus Rally και η συμφωνία πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγο καιρό, χαροποιώντας τους φίλους των αγώνων και ειδικότερα αυτούς που τους γνωρίζουν “από πρώτο χέρι”.

Οι δυο τους συμμετείχαν στις δοκιμές που έγιναν αυτή τη βδομάδα σε περιοχή της ημιορεινής Λευκωσίας με σκοπό να δεθούν σαν πλήρωμα και παράλληλα να ρυθμίσουν το αγωνιστικό στα μέτρα του αγώνα.

Τον Ανδρέα Φιλίππου τον συνηθίσαμε πίσω από το τιμόνι του Subaru Impreza. Ο έμπειρος οδηγός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και στο Cyprus Rally με συνοδηγό τον Σάββα Λαό θα τρέξει με ένα Mitsubishi Lancer EVO X.

Πέραν του γεγονότος ότι θα πρέπει να αφομοιωθεί με τα νέα δεδομένα του αυτοκινήτου, επιπρόσθετα ο Ανδρέας Φιλίππου πρέπει να συνηθίσει και το τιμόνι το οποίο είναι στην αριστερή πλευρά. Στα δοκιμαστικά έδειξε να τα έχει “βρει” με το αγωνιστικό αφού οι οδηγικές του ικανότητες είναι γνωστές.

Ο Σάββας Λαός μετρά επίσης χρόνια σε αγώνες, Συνοδήγησε μαζί με πολύ καλούς οδηγούς και ενίοτε συμμετείχε σε αγώνες από τη θέση του οδηγού. Το νέο πλήρωμα έχει στόχο να συνεχίσει το Παγκύπριο πρωτάθλημα ράλλυ μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ το μακροπρόθεσμο πλάνο είναι η πλήρης εμπλοκή στο πρωτάθλημα από τη νέα χρονιά.

Στο Cyprus Rally θα είναι στη μάχη της κατηγορίας Ν όπου απέναντι τους θα έχουν δύσκολο και σκληρό ανταγωνισμό. Στόχος του πληρώματος είναι ο τερματισμός και μια θέση όσο ψηλότερα στη γενική κατάταξη.