Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC Trophy Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Φθιώτιδας!

Στο Ράλλυ Φθιώτιδας που διεξάγεται σε ειδικές διαδρομές γύρω από τη Λαμία το σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου θα λάβει μέρος o Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC Trophy Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Σερδερίδης που θα αγωνιστεί με Skoda Fabia Rσυμπεριέλαβε τον «διπλό» αγώνα της Φθιώτιδας στο φετινό του πρόγραμμα, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Ράλλυ Ακρόπολις στις αρχές Ιουνίου, έναν αγώνα στον οποίο, αν του επέτρεπαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, θα ήθελε να συμμετέχει κάθε χρόνο!

Το Ράλλυ Φθιώτιδας διεξάγεται τόσο σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, τις οποίες θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου το Σάββατο, όσο και σε χωμάτινες, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι διεκδικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ την Κυριακή. Οι χωμάτινες ειδικές μάλιστα, αποτελούν μέρος της διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Καβαλιώτη οδηγό να κάνει μια «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του εθνικού μας αγώνα.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα αγωνιστώ σε ένα ράλλυ στην πατρίδα μου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και σε τοπικούς αγώνες κοντά στο Λουξεμβούργο όπου είναι η έδρα των επιχειρήσεων μου. Έχω συμμετάσχει δύο φορές στο Ράλλυ Ακρόπολις και με συγκινεί η αγάπη και το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μου φίλων του αυτοκινήτου, μέσα από τα πάρα πολλά μηνύματα που δέχομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έτρεχα στην Ελλάδα κάθε χρόνο!» δήλωσε ο Σερδερίδης και συμπλήρωσε: «Στις χωμάτινες ειδικές του αγώνα θα προσπαθήσουμε να βρούμε το κατάλληλο setup που θα χρησιμοποιήσουμε και στο Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και να εξοικειωθούμε με τις διαδρομές. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω σε αγώνα στην πατρίδα μου μετά από δύο χρόνια. Το Ράλλυ Φθιώτιδας αποτελεί πρόκληση για μένα, καθώς συνδυάζει και άσφαλτο και χώμα».

Ο Σερδερίδης συμμετέχει στους αγώνες αυτοκινήτου με πρωταρχικό στόχο την διασκέδαση αλλά και την οδηγική του βελτίωση. «Πάντα μου άρεσε να συμμετέχω απέναντι στους καλύτερους και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου! Ο Παγκόσμιος τίτλος που κατέκτησα πέρυσι, ήταν όνειρο ζωής για μένα, στη μόλις 6η μου χρονιά στους αγώνες αυτοκινήτου.» δήλωσε ο Σερδερίδης που αισθάνεται χαρούμενος που θα αγωνιστεί στα ελληνικά βουνά! Όσο για τα χρώματα της Skoda Fabia R5, ο οδηγός σημείωσε: «Νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας και για αυτό το λόγο το αγωνιστικό μου είναι βαμμένο στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας. Θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να προσφέρω θέαμα στους φίλους του μότορσπορτ στα Ράλλυ Φθιώτιδας και Ακρόπολις».