Οι Άσσοι του ERC πάνε Αζόρες

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει στο Ράλι των Αζορών και επιστρέφει εκκωφαντικά αυτή τη βδομάδα (25-27 Μαρτίου), με τη νέα σειρά να κατευθύνεται στο αρχιπέλαγος στη μέση του Ατλαντικού.

Κατατάσσεται ως ένας από τους πιο θεαματικούς αγώνες του πρωταθλήματος, οι ειδικές του χαρακτηρίζονται από την αμμώδη επιφάνεια και τη στενή ελικοειδής φύση τους, με τα σταυροδρόμια να κόβουν την ανάσα στην καταπράσινη εξοχή.

Και επειδή οι ειδικές διαδρομές συχνά δεν είναι μεγαλύτερες από το πλάτος ενός αυτοκινήτου, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, ιδιαίτερα στη Sete Cidade, η οποία περιλαμβάνει ένα τμήμα όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες στο χείλος μιας λίμνης ηφαιστειακού κρατήρα.

Ο μεταβαλλόμενος καιρός είναι επίσης ένας παράγοντας, καθώς οι συνθήκες συνήθως αλλάζουν από ηλιοφάνεια σε μπόρες και ομίχλη.

Μετά το Rally Serras de Fafe – Felgueiras – Cabreira e Boticas νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι Αζόρες φιλοξενούν τον δεύτερο γύρο του ανανεωμένου ERC, το οποίο για πρώτη φορά πήγε στο νησί São Miguel το 2013 σαν γύρος του ERC.

Ο Πορτογάλος Armindo Araújo βρίσκεται στην κορυφή της λίστας συμμετοχών η οποία περιλαμβάνει 40 πληρώματα, ακολουθούμενος από τα ανερχόμενα ταλέντα Alberto Battistolli  και Javier Perdo. Και οι τρείς οδηγούν Skoda Fabia Rally2.

Ο δις πρωταθλητής του ERC Junior Ken Tom συνεχίζει την προσαρμογή του στην κατηγορία Rally2 με ένα Ford Fiesta και ελαστικά Pirelli. Οι Norbert Herzcig, Ricardo Moura και Simone Tempestini, πολλαπλοί εθνικοί πρωταθλητές από την Ουγγαρία, τις Αζόρες και τη Ρουμανία αντίστοιχα, είναι επίσης στις συμμετοχές μαζί με τον Αυστριακό Simon Wagner και τους Ιταλούς Rachele Somaschini και Simone Campedelli.

Οι Pardo, Tempestini και Wagner αγωνίζονται στο πρόγραμμα ERC-Michelin Talent Factory για νεαρά αστέρια σε αυτοκίνητα Rally2.

Ο Βρετανός Jon Armstrong θα αγωνιστεί στην ERC3 με ένα Fiesta Rally3, ενώ ο Andrea Mabellini (Renault Clio Rally4) είναι ο πρώτος από τους 11 οδηγούς που πρόκειται να αγωνιστούν στην κατηγορία Rally4. Ο Martins Sesks θα επιδιώξει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία στην ERC Open.

Ο Efrén Llarena, δεύτερος πίσω από τον Andreas Mikkelsen στη γενική κατάταξη το 2021, θέλει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μετά το προβληματικό ξεκίνημα στην Fafe. Ο Ισπανός είναι μεγάλος λάτρης των ειδικών στις Αζόρες.

Η διοργάνωση είναι επίσης ο πρώτος γύρος το 2022 του Clio Trophy by Toksport WRT, μια κατηγορία όπου θα τρέξει για πρώτη φορά το Renault Clio Rally5.