Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα Drift by Psaltis/ENEOS ο Γιώργος Χριστοφόρου

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου διεξήχθη ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil. Αγώνας που διοργάνωσε το Power Drift Club και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.  Σχεδιαστικά η διαδρομή που επέλεξαν οι κριτές του αγώνα στην πίστα Achna Speedway, απαιτούσε ανοικτές γραμμές και μέγιστη ταχύτητα με μεγάλες γωνίες. Κάτι που ομολογουμένως δυσκόλεψε τους πλείστους οδηγούς μέχρι να πετύχουν αυτό που ζητούσαν οι κριτές.

Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα, στα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας Semi Pro ο Χρίστος Λοϊζου πήρε την πρώτη θέση με 80 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 111 χ.α.ω. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Γιάννος Μιχαήλ με 64 βαθμούς έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στην κατηγορία με 115 χ.α,ω, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Ιωάννου με το Psaltis/ENEOS BMW, με 51 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 112 χ.α.ω.

Στην κατηγορία Pro ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» με το Psaltis/ENEOS BMW πήρε την πρώτη θέση πετυχαίνοντας 91 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου στα 118 χ.α.ω, ενώ είχε και την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στο πρώτο του πέρασμα στα 123 χ.α.ω. Δεύτερος ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 120 χ.α.ω και τρίτος ο Τουρκοκύπριος Enver Haskasap με 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 120 χ.α.ω, παρόλο που έτρεξε μόνο ένα βαθμολογημένο πέρασμα καθώς ένα πρόβλημα στο αγωνιστικό δεν του επέτρεψε να κάνει και δεύτερο.

Την δεύτερη μέρα, στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας SemiPro, ο Χρήστος Λοϊζου πήρε τη νίκη αφού κέρδισε τον Πέτρο Χατζίκκο στον τελικό. Στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι Νέαρχος Σοφοκλέους και Stefan Sorin, με τον πρώτο να επικρατεί κατακτώντας την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στην κατηγορία Pro οδηγός που ξεχώρισε σε ακόμη ένα αγώνα δεν ήταν άλλος από τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο». Κατάφερε να επικρατήσει σε όλα τα διπλά που συμμετείχε φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου πήρε τη νίκη κερδίζοντας τον ταλαντούχου Δαύιδ Δαύιδ. Στον μικρό τελικό είχαμε μια ακόμη εξαιρετική μάχη με τον Κυριάκο Μάριου «Τσόδα» να επικρατεί του Αλέξη Χάρη Γεωργίου με το Psaltis/Autoparts Silvia, κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Οι συμμετέχοντες μπροστά σε χιλιάδες θεατές οι οποίοι γέμισαν κάθε γωνιά της πίστας πρόσφεραν απλόχερα θέαμα με περάσματα πολύ υψηλού επιπέδου ειδικότερα στις διπλές μονομαχίες, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αθλητές διεθνούς επιπέδου,

Η βαθμολογία μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ξεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro διαμορφώθηκε ως εξής. Στην πρώτη θέση με 140 βαθμούς βρίσκουμε τον νικητή Χρίστο Λοϊζου, στην δεύτερη με 113 είναι ο Πέτρος Χάτζικος με 113, στην 3η είναι ο Νέαρχος Σοφοκλέους με 104 και στην 4η ο Stefan Sorin με 95 βαθμούς.

Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» βρίσκεται στην πρώτη θέση με 130 βαθμούς.  Στην 2η θέση ο Δαύιδ Δαύιδ με 111 βαθιούς, ακολουθούν ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας» με 106, ο Αλέξης χάρης Γεωργίου με 94 και ο Enver Haskasap με 78.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil θα διεξαχθεί στις 16-17 Απριλίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2022 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.