Ξεκινά την Κυριακή το Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης By Psaltis/Eneos 2020

Την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 10:00 στην πίστα Achna Speedway, διοργανώνεται από το Power Drift Club ο πρώτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Αγώνας ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Χώρος διεξαγωγής του αγώνα έχει επιλεγεί η μεγάλη πίστα KUMA. Σχεδιαστικά η πίστα θα ακολουθήσει και φέτος το Ευρωπαϊκό Drift με τις πολύ ψηλές ταχύτητες, τις ακραίες στροφές και τα επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που επιλέγηκαν για το φετινό παγκύπριο πρωτάθλημα είναι οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

Στις συμμετοχές, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός Πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» επιστρέφει στη φετινή χρονιά με ένα νέο αγωνιστικό στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στην ίδια κατηγορία συμμετέχουν επίσης πολύ ανταγωνιστικοί οδηγοί όπως οι Κυριάκου Μάριος «Τσόδα», Νικόλας Νικόλα «Πατακ», Σέργιος Γρηγορίου, Δαύιδ Δαυίδ, Πάμπος Νικολάου αλλά και ο Πρόεδρος του Power Driftft Club Άντρος Αντωνίου. Όλοι οι οδηγοί εκμεταλλευτήκαν την διακοπή λόγω της πανδημίας, προετοιμάζοντας τα αγωνιστικά τους για το ξεκίνημα της χρονιάς.

Σημείο αναφοράς στην κατηγορία Pro είναι η επιστροφή στο Παγκύπριο πρωτάθλημα του νεαρού Ελλαδίτη Σταύρου Γρίλλη, οδηγός που συμμετείχε σε αγώνες στο εξωτερικό έχοντας την Κυπριακή σημαία στο αγωνιστικό του. Από την κατηγορία Semi Pro ανέβηκαν και θα αγωνιστούν φέτος στην PRO οι Σάββας Σιμιανός αλλά και ο περσινός πρωταθλητής Βασίλης Χριστοφόρου. Στις επιστροφές να προσθέσουμε και αυτή του Ανδρέα Ανδρέου «Wax».

Στην κατηγορία Pro είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις αφού και οι 21 οδηγοί που δήλωσαν συμμετοχή έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την νίκη στον πρώτο αγώνα. Από την κατηγορία Semi Proξεχωρίζουμε τον πρωταθλητή Πόλυ Πολυβίου αλλά και την νέα παρουσία του νεότερου αδελφού του Σταύρου Γρίλλη, Ηλία.

Το πρόγραμμα του αγώνα  αρχίζει στις 10:00 με την προθέρμανση. Στις 11:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Με την ολοκλήρωση τους στις 13:00 θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τις 14:00 όπου μετά θα έχουμε την κορύφωση του αγώνα με τα διπλά περάσματα. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το Ρ.Ι.Κ. από τις 16:00 μέχρι τις 18:15.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOSMotor Oil.