Ντεμπούτο του Kalle Rovanperä στο Drift Masters European Championship

Ο ταλαντούχος οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι  KalleRovanperä, δεσμεύτηκε να αγωνιστεί σε δύο γύρους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters 2022, ξεκινώντας από τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στην Ιρλανδία, στις 7-8 Μαΐου.

Όντας ο νεότερος νικητής στο WRC και κάτοχος της πρώτης θέσης στη βαθμολογία οδηγών, ο Φινλανδός είναι σε μεγάλη φόρμα ενώ παράλληλα είναι παθιασμένος και με το Drift και είναι έτοιμος να αγωνιστεί με ένα πολύ καλά ρυθμισμένο αυτοκίνητο στο DMEC.

Ο Kalle Rovanperä θα κάτσει πίσω από το τιμόνι ενός Toyota SupraGazoo Racing στον εναρκτήριο αγώνα στο Mondello Park στην Ιρλανδία, με την επόμενη του εμφάνιση να είναι στο Drive center Arena στη Σουηδία στις 1-2 Ιουλίου.

«Έκανα ορισμένους αγώνες Drift τα προηγούμενα χρόνια και πάντα ήθελα να αγωνιστώ σε ορισμένους διεθνής αγώνες αν είναι δυνατόν», ανέφερε ο Rovanperä. «νομίζω ότι αυτό που μου αρέσει στο Drift είναι επειδή αγωνίζομαι πιο ελεύθερα. Είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να αγωνίζεσαι στο όριο, απλά με διαφορετικό τρόπο. Φυσικά όταν βάζεις το κράνος προσπαθείς πάντα να πιέζεις όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αυτός δεν είναι ο όμως ο μόνος στόχος για μένα. Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν το ξέρω αρκετά καλά. Είμαι εδώ για να διασκεδάσω, να προπονηθώ και ελπίζω να δώσω καλή μάχη με τους οδηγούς που το κάνουν αυτό ως το κύριο άθλημα τους».

Η εμπειρία του Rovanperä στους αγώνες Drift είναι μικρή καθώς αγωνίστηκε μόνο στην πατρίδα του την Φινλανδία, αλλά η νίκη στο διαγωνισμό Kokkola Venetsia Drifting το 2021 ήταν μια ένδειξη της αγάπης του για το άθλημα δείχνοντας παράλληλα τις δυνατότητες του στην Παγκόσμια σκηνή. Με αυτά τα δεδομένα είναι έτοιμος να δοκιμάσει τον εαυτό του απέναντι στον ανταγωνισμό του DMEC.

«Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς πως θα χειριστεί ο Kalle τους δυο γύρους που θα αγωνιστεί. Το ντριφτάρισμα σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ δύσκολο αλλά από την άλλη πλευρά πολύ άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο καλός οδηγός Drift είναι», ανέφερε ο πρόεδρος του DEMC Arkadiusz Dudko. «Επιπλέον θα έχει ένα καλά προετοιμασμένο drift car, ένα νέο Toyota Supra κατασκευασμένο από τον θρύλο του drifting Daigo Saito. Ανυπομονώ για το ξεκίνημα του και την αναμέτρηση ενός από τους καλύτερους οδηγούς του WRC με τους καλύτερους drifters του κόσμου».

Ο πρώτος αγώνας από έξι στο φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Mondello Park. Πρόκειται να αγωνιστούν 60 οδηγοί από 28 χώρες και ανάμεσα τους είναι και ο 18χρονος ταλαντούχος τοπικός οδηγός Conor Shanahan, ο οποίος έχει την πιο πρόσφατη νίκη στον τρίτο γύρο πέρυσι στην Λετονία.