Νίκη και ρεκόρ γύρου για τον Χρίστο Χ’’ Γεωργίου στον 4ο αγώνα πρωταθλήματος Time Attack

Με νέο ρεκόρ πίστας ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου ΠρωταθλήματοςTime Attack, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην πίστα Achna Speedway το Time Attack Club. Ένας αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Για ακόμα μια αναμέτρηση απέναντι στα χρονόμετρα έγιναν μεγάλες μάχες και αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Χρίστος Χ’’ Γεωργίου με το Radical, ο οποίος ήταν μακράν ο ταχύτερος και στις δυο χρονομετρημένες διαδικασίες. Στην πρώτη πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας ενώ στην δεύτερη βελτίωσε περεταίρω τον χρόνο του και το τελικό 1:01,301 εκτός από τη νίκη στην κατηγορία RCBE του έδωσε και εκ νέου το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Στην ίδια κατηγορία ο Λούκας Χριστοφόρου με το Psaltis Autoparts TALEX και χρόνο 1:03,297 τερμάτισε δεύτερος.

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ΟΡΕΝ. Πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo III έγραψε χρόνο 1:03,360 γεγονός που τον έφερε πρώτο στην κατηγορία. Ο Μιχάλης Μυλωνάς (Mitsubishi Lancer Evo XI) ήταν τρία δέκατα πιο αργός (1:03,688) και τερμάτισε δεύτερος, με τον Ανδρέα Καρασιαλή (Mazda MX 5) να συμπληρώνει την τριάδα.

Ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στο Psaltis Autoparts Niissan Pulsar επηρέασε σημαντικά την απόδοση του φαβορί και πρωτοπόρου στην RCE1 Αβραάμ Αβραάμ.

Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Μιχάλης Θεοδοσίου (Honda Civic) ο οποίος πήρε τη νίκη μπροστά από την Μαρία Χ’’ Γεωργίου (HondaIntegra) και τον Αβραάμ Αβραάμ.

Ο Ραφαήλ Φουρής (Mitsubishi Lancer Evo III) κέρδισε την κατηγορία RCE2, αφήνοντας δεύτερο τον Χάρη Περίκκο με το SKF Mitsubishi Lancer Evo VII.

Μεγάλες μάχες έγιναν στην κατηγορία RC S1 μεταξύ του Στέλιου Κυθρεώτη με το SKF Honda Civic και του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Μάριου  Μαυρίδη, επίσης με Honda Civic. Η μεταξύ τους διαφορά κρίθηκε στα εκατοστά με τον Κυθρεώτη να γράφει χρόνο 1:14,014 και τον Μαυρίδη 1:14,095 και έτσι η νίκη να πάει στον Κυθρεώτη. Τρίτος στην κατηγορία ολοκλήρωσε ο Ιωάννης Αυγουστή με Suzuki Swift.

Ο Στάθης Πανταζής ήταν ο μοναδικός που έτρεξε στην κατηγορία RC S2 και καλύτερος του χρόνος ήταν το 1:19,446. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo VII) με χρόνο 1:09,362 κέρδισε την κατηγορία Μ2, με τους Κωνσταντίνο Κάκα (VW Golf GTI) και Ανδρέα Πέτρου (Mazda323) να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία S3 νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Χριστοφή με TOYOTA MRS και καλύτερο χρόνο το 1:15,225. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Χαραλάμπους (Audi TT) και στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μακεδόνας (TOYOTA CELICA).

Ο Mike Θεοδώρου (BMW M4) ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία S4, με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 1:11,0186). Ο Ανδρέας Καφφάς (SubaruImpreza) τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ολοκλήρωσε ο Βασίλης Κυριάκου (Mitsubishi Lancer Evo XI) και τέταρτος ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου (Subaru Impreza).

Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος στις 11 Δεκεμβρίου και πάλι στην πίστα AchnaSpeedway.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS και το School of AutomotiveEngineering.