Νέα ασύρματη ενημέρωση βελτιώνει την εμπειρία Apple CarPlay στα μοντέλα της Volvo

Η Volvo Cars συνεχίζει με γοργό ρυθμό την εξέλιξη των μοντέλων της συνεχίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμα σύμφωνα με το στρατηγικό της σχέδιο.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την ασύρματη (over-the-air) ενημέρωσή των αυτοκινήτων της Volvo που κάνει ακόμα πιο εύχρηστο το σύστημα infotainment για τους χρήστες του Apple CarPlay. Η πιο αξιοσημείωτη βελτίωση σε αυτή την ενημέρωση είναι ότι το Apple Maps και άλλες υποστηριζόμενες εφαρμογές πλοήγησης γίνονται πλέον διαθέσιμες στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ακριβώς πίσω από το τιμόνι.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει πλέον και πληροφορίες σχετικές με το τηλέφωνο. Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει, να απορρίψει και να τερματίσει κλήσεις χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα στο τιμόνι, ενώ μέσω της κεντρικής οθόνης μπορεί επίσης να τερματίσει μία κλήση ή να τη βάλετε σε σίγαση. Το εικονίδιο του CarPlay στην κεντρική οθόνη περιλαμβάνει πλέον και πληροφορίες για τα media.

«Όταν οι πελάτες μας μπαίνουν στο Volvo τους, θέλουμε να βιώνουν μία καλύτερη εμπειρία σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης ημέρας – οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις μας είναι ακρογωνιαίος λίθος για αυτή τη φιλοδοξία», δηλώνει ο Alwin Bakkenes, Επικεφαλής Εξέλιξης Λογισμικού. «Η πρόσφατη ενημέρωση στα χαρακτηριστικά του CarPlay είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε και να προσθέτουμε χαρακτηριστικά και λειτουργίες σε συνεργασία με τους τεχνολογικούς εταίρους μας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των πελατών μας με την πάροδο του χρόνου».

Από την αρχή που ξεκίνησε η Volvo να παρέχει ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις, αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των αυτοκινήτων των πελατών της στα οποία εφαρμόζονται, εδραιώνοντας τη θέση της σας ένας εκ των πρωτοπόρων στον κλάδο σε ό,τι αφορά τον τομέα αυτό. Η προηγούμενή μας ενημέρωση ανέβασε τον συνολικό αριθμό των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων που έχουν παραδοθεί πάνω από το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου, ενώ μόνο η πρόσφατη ενημέρωση θα σταλεί σε έναν αριθμό ρεκόρ περισσότερων από 650.000 αυτοκινήτων Volvo.

Αυτή η ενημέρωση φέρνει επίσης μία σειρά από αλλαγές που βελτιώνουν την εμπειρία όλων των οδηγών. Στο εξής, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τις λειτουργιές υποστήριξης οδηγού χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα στο τιμόνι και να επιλέξει εάν οι πλευρικοί καθρέπτες θα αναδιπλώνονται ή όχι όταν κλειδώνει το αυτοκίνητο. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν ορισμένες μικρές βελτιώσεις στη ρύθμιση του κινητήρα και διορθώσεις σφαλμάτων.