Κ.Σ.Α. Φοινικούδες Ράλλι 2023

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Μάϊου, στην παρουσία 22 πληρωμάτων διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, το γνωστό Φοινικούδες Ράλι.

Ο διήμερος αγώνας αποτελείται από οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 96,06 αγωνιστικών χιλιομέτρων, εκ των οποίων οι τέσσερις θα διεξαχθούν το Σάββατο και οι υπόλοιπες την Κυριακή. Μετά την εκκίνηση το Σάββατο στις 13:30 από τις Φοινικουδες, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την Smartway Motors / Πετροφάνι, η οποία ξεκινά στις 14:03. Ακολουθεί η Klimacontrol Ltd / Πυργά στις 14:46 και οι δυο ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στις 16:19 και 17:02 αντίστοιχα για να ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με ακόμα δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Πρόκειται για τις AKPCapak Auto Parts/Kαλαβασός, με ώρα έναρξης 10:33 και την DiCapilla/Αναλιόντας, με ώρα έναρξης 11:36. Ακολουθεί τριαντάλεπτη ανασυγκρότηση και οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 13:54 και 14:57 αντίστοιχα. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στις Φοινικούδες στις έξι το απόγευμα όπου θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Είκοσι δύο συνολικά πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στις γρήγορες ειδικές του Ράλι Φοινικούδων εκέι όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Σίμου Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου στο τιμόνι του VW Polo Gti R5.

Το δίδυμο είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη   όμως απέναντι τους θα βρουν δυο ανταγωνιστικούς συνδυασμούς με αγωνιστικά R5, τους Παναγιώτη Γιάγκου/Άριστο Νικολάου με Hyundai i20 R5 Rally 2 και τους Κώστα Ζήνωνος/Φάνο Χριστοφή με Citroen DS3 R5 δύο πληρώματα τα οποία έχουν τις δυνατότητες να κυνηγήσουν την διάκριση και γιατί όχι και την νίκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία RC2 όπου θα αγωνιστούν 5 πληρώματα. Εκ των φαβορί για επικράτηση είναι οι Petrolina Racing Team Σόφης Ρούσος/ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με το Ford Fiesta Rally 4. Τη νίκη στην RC2 αναμένεται να κυνηγήσουν οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλή με Mitsubishi Lancer Evo Χ, καθώς επίσης και οι Μιχάλης Ποσείδιας/Σάββας Λαός με ίδιο αγωνιστικό.

Τερματισμό ψηλά στην γενική κατάταη θα επιδιώξουν οι Κώστας και Παναγιώτης Λαός με Mitsubishi Lancer Evo IX, ενώ ο Γιάγκος Γιάγκου που επέστρεψε μετά τη συμμετοχή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ράλι στην Ελλάδα, θα αγωνιστεί με συνοδηγό τον Αντρέα Νέστωρος επίσης με Mitsubishi Lancer EvoIX.

Τρία πληρώματα θα τρέξουν στην κατηγορία RCS 2, οι Πέτρος και Σωτήρης Λαός (Mitsubishi Lancer EVO VI), Κωνσταντίνος και Στέλιος Ζάκου (Mitsubishi Lancer EVO III) και Χριστόδουλος και Βαγγέλης Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO VI).

Στην κατηγορία RC4 έχουμε την παρουσία δύο πληρωμάτων τα οποία αναμένεται ότι θα κυνηγήσουν τη νίκη μέχρι τέλους. Είναι οι Πέτρος Παντελή και Τούλλης Αριστοδήμου με Citroen DS3 Max και Ζαχαρίας Μανώλη/Κωνσταντίνος Ευριπίδου, οι οποίοι θα αγωνιστου΄ν για πρώτη φορά με το Peugeot 208 R2.

Στην κατηγορία RCL 1 θα αγωνιστούν δύο πληρώματα. Πρόκειται για τους Λούη Παπαγεωργίου/Χρίστάκη Ππαή και Φλώρο Στυλιανού/Άγγελο Μαρκίδη αμφότεροι με Mitsubishi Mirage Dytco.

Στην κατηγορία RCS1 οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελίδης (VW Golf Gti 16V20) θα μονομαχήσουν για την νίκη με τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου (Honda Civic).

Στην κατηγορία RCS3 οι Δημήτρης Παρέλλης/Αντώνης Σιαμπτάνης (Opel Corsa) έχον τον πρώτο λόγο απέναντι στους Παναγιώτη Προδρόμου/TBA με Honda Civic.  Στην κατηγορία RCT1 θα αγωνιστούν οι Σώτος Τρικωμίτης/ Αντρέας Νικολάου με Suzuki Vitara, στην κατηγορία RCL2 οι Νίκος Μαραγκός/Νεόφυτος Καρεκλάς με Mazda RX8 και τέλος στον αγώνα θα έχουμε και την παρουσία ενός μεικτού πληρώματος, των Πέτρου Λαού/Γιάννου Ευριπήδου με Mitsubishi Galant VR4.