Κοντά στην ανανέωση με Toyota ο Tanak – Αμφίβολο το μέλλον για Meeke και Latvala

Ο Ott Tnak ετοιμάζετε να βάλει τέλος στους ψιθύρους σχετικά με το μέλλον του στο WRC καθώς αναμένετε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Toyota μετά τον αγώνα στην Γερμανία.

Οι M-Sport και Hyundai εξέφρασαν το ενδιαφέρων τους για να υπογράψουν τον Εσθονό το 2020 όμως πηγές του Autosport αναφέρουν ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα παραμείνει στην Toyota.

«Συζητάμε πολύ σοβαρά», ανέφερε ο Tanak. «Είναι όλα ανοικτά και ελπίζω να βρούμε τη λύση. Θα ήθελα σύντομα να αποφασίσω καθώς υπήρξαν πολλές συζητήσεις αυτή τη βδομάδα και ευελπιστώ να τελειώσουν κοντά στον αγώνα της Γερμανίας».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Tommi Makkinen ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος στο να κρατήσει τον Tanak, είπε, «Σκεπτόμενος από την πλευρά του οδηγού, το πακέτο της Toyota τον ικανοποιεί. Έχει αφομοιωθεί πλήρως με το αυτοκίνητο που δε χρειάζεται να μάθει ξανά. Ξέρει ακριβώς πως να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Όταν αλλάζεις αυτοκίνητο πρέπει να μάθεις από την αρχή και αυτό δε γίνετε αμέσως. Πάντα χρειάζεται χρόνος για να μάθεις ένα νέο αυτοκίνητο και πως να πας γρήγορα. Αν παραμείνει απλά θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να κάνει τη δουλειά του. Αν δούμε συνολικά την εικόνα του, το να μείνει μαζί μας θεωρώ ότι η επιτυχία θα είναι εγγυημένη».

Ο Tanak πάει στον αγώνα της Γερμανίας που θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι τις 25 Αυγούστου, μετά τη νίκη που πέτυχε στην Φιλανδία.

Όσον αφορά τον Kale Rovanpera, ο νεαρός εξασφάλισε μια θέση στην Toyota για το WRC της νέας χρονιάς και το μέλλον των άλλων δυο οδηγών της ομάδας είναι αβέβαιο. Προς το παρόν η ομάδα αποτελείται από Kris Meeke, Jari-Matti Latvala και Ott Tanak. Όμως το μέλλον των Meeke και Latvala είναι αβέβαιο μετά και τα λάθη που έκαναν αμφότεροι στον αγώνα της Φιλανδίας, ενώ βρίσκονταν σε θέση βάθρου.

Πηγή: autosport.com