Η Volkswagen Dealerteam BAUHAUS συμπλήρωσε τους οδηγούς για το World RX 2022

Έτοιμη για την έναρξη της νέας ηλεκτρικής εποχής στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross είναι η Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

Οδηγοί της ομάδας στη νέα εποχή είναι ο νικητής στο Euro RX Ole Chriatian Veiby και ο νεαρός Gustav Bergstrom οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον περσινό πρωταθλητή Johan Kristoffersson της Kristoffersson Motorsport KMS.

 

Ο Veiby είναι πολύ γνωστός στους κύκλους του rallycross όσο και στο ράλι. Ο Νορβηγός συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την ΚΜSπριν από εννέα χρόνια, προτού στρέψει την προσοχή του στο rallycross και κάνει τέσσερις εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2014 και το 2015 όπου προκρίθηκε δυο φορές στην ημιτελική φάση.

Ταυτόχρονα διέπρεψε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κερδίζοντας στη Βαρκελώνη στη δεύτερη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία Supercar (τώρα Euro RX1), καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

Έκτοτε ο Veiby αγωνίζεται κυρίως σε ράλι έχοντας κατακτήσει βάθρα στην κατηγορία WRC 2. To 2022 τερμάτισε έκτος στη βαθμολογία του RallyX Nordic και ο 26χρονος είναι πλέον έτοιμος να κάνει το πλήρες ντεμπούτο του στο World RX, καθώς μαζί με τον Kristoffersson θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα ομάδων για λογαριασμό της Volkswagen BAUHAUS.

Ο Bergström είναι γιος του Ronnie Bergström, μηχανικού της KMS για πολλές σεζόν στη σειρά αυτοκινήτων τουρισμού του πρωταθλήματος Σουηδίας (STCC). Ο γεννημένος στην Στοκχόλμη άρχισε να αγωνίζεται μόλις πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία Supercar Lites, τόσο στο Rallyx Nordic όσο και στο Σουηδικό Πρωτάθλημα, πριν ανεβεί στα Supercar. Συμμετείχε στη μάχη του Euro RX1 για το “Magic Weekend” του Höljes τον περασμένο μήνα, όπου έχασε τη θέση στον ημιτελικό για μόλις δυο δευτερόλεπτα.

Η ηλεκτρική εποχή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο (13/14 Αυγούστου) στο Ramudden World RX της Νορβηγίας.