Η Volkswagen στοχεύει σε ρεκόρ και στο Goodwood

Η Volkswagen έχει δηλώσει συμμετοχή στο Goodwood Festival of hillclimb με το ηλεκτρικό της I.D. R που έσπασε το ρεκόρ του Pikes Peak που κατείχε ο Sebastien Loeb  τον περασμένο μήνα.

Θα διαγωνιστεί και πάλι με το αστέρι του World Endurance Championship Romain Dumas και το πρωτότυπο αυτοκίνητο των 500kW και 680bhp. Η Volkswagen έχει επαναλάβει το μήνυμα από το Peak Pikes ότι ο στόχος του ηλεκτρικού οχήματος στο Goodwood είναι το ρεκόρ – και όχι απλά ο ταχύτερος χρόνος.

Ο Duma εξέπληξε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την νίκη που πέτυχε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ανοιχτή κατηγορία, ένα αυτοκίνητο που ο τεχνικός διευθυντής Willy Rampf λέει ότι «έχει την μεγαλύτερη κατώθηση απο οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχω εργαστεί μέχρι σήμερα».

Το ρεκόρ στην κατηγορία EV (electricvehicle) του Goodwood βρίσκεται στα 47,34 δευτερόλεπτα, και το κατέχει ο Jonny Cocker με ένα Lola-Drayson B12 69 / EV. Το ρεκόρ της πίστας ανήκει στον Nick Heidfeld ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 1.86 χιλιομέτρων σε 41,6 δευτερόλεπτα στο τιμόνι μιας McLaren-Mercedes MP4 / 13 Formula 1 το 1999.

“Ανυπομονώ πραγματικά να καθίσω πίσω από το τιμόνι του I.D. R Pikes Peak στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood “, δήλωσε ο Duma. “Ο αγώνας στο κτήμα του Δούκα του Ρίτσμοντ είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός με μεγάλη παράδοση.

“Το I.D. R Pikes Peak μπορεί να είναι ακόμα πολύ νέο “Project”, αλλά το ρεκόρ που έχει πετύχει στο Pikes Peakτο έχει ήδη καταστήσει ένα ζωντανό θρύλο. ”

Όταν ρωτήθηκε αν θα πάει για το ρεκόρ στο Goodwood μετά το θρίαμβο του Pikes Peak, είπε: “Νομίζω ότι το ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, μπορούμε να το καταρρίψουμε. Αλλά ποιο είναι το ρεκόρ της πίστας; Είναι ο Nick Heidfeld με McLaren, έτσι είχε 800bhp και το μισό του βάρους μας. Θα προσπαθήσουμε, είναι δύσκολο, αλλά ας δούμε.

“Αυτό το αυτοκίνητο στις στροφές, με την κατώθηση που έχουμε, το καθιστά το καλύτερο που μπορείτε να έχετε εκτός από τα αυτοκίνητα της Formula 1.”

Ο 40χρονος Γάλλος πήρε τις 156 στροφές του Pikes Peak και τα 12,42 μίλια με ένα χρόνο στα 7λεπτα57.148δευτερόλεπτα, σημαντικά γρηγορότερο από αυτό του Loeb το 2013 το οποίο ήταν, 8λεπτα 13.878δευτερόλεπτα – έναν χρόνο που έγραψε με ένα 3.2-λίτρων twin-turbo Peugeot 208 T16.

Ο αγώνας του West Sussex είναι ο δεύτερος για το αυτοκίνητο και τον οδηγό, ενώ ο επικεφαλής της Volkswagen Motorsport Sven Smeets δήλωσε ότι η ομάδα του στοχεύει σε ένα δεύτερο ρεκόρ στη Βρετανία.

“Νιώθω πολύ περήφανος, όταν σκέφτομαι την εκπληκτική επιτυχία μας στο PikesPeak”, είπε. “Ωστόσο, αυτός ο αγώνας είναι ιστορία τώρα. Κοιτάζουμε μπροστά και ανυπομονούμε να δείξουμε στους Ευρωπαίους οπαδούς το I.D. R Pikes Peak. ”