Η γρηγορότερη Bugatti στοιχίζει 5 εκατομμύρια ευρώ!

Ακόμη μια έκδοση της Chiron ετοιμάζει η Bugatti, με την ονομασία Divo και τιμή σχεδόν διπλάσια από τη Chiron Sport που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος!

Η Bugatti Chiron είναι ένα πανάκριβο hypercar που στοιχίζει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για να την αγοράσει κάποιος. Στις αρχές του 2018 παρουσιάστηκε η Chiron Sport που κοστίζει 2,65 εκατομμύρια ευρώ και τώρα, προετοιμαζόμαστε για την ακριβότερη όλων, τη Chiron Divo που θα έχει 5 εκατομμύρια ευρώ! Το… τρομακτικό ποσό αγοράς, συνοδεύεται από περιορισμένη παραγωγή μόλις σαράντα μονάδων και έναν άκρως συλλεκτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι ακόμη γρηγορότερη από την «απλή» Chiron και θα είναι το καλύτερο μοντέλο στην γκάμα, φυσικά. Το όνομά της προέρχεται από τον Άλμπερτ Ντίβο, οδηγό αγώνων που κέρδισε με Bugatti το Targa Florio δύο φορές, στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Η σύγχρονη Chiron Divo θα παρουσιαστεί στις 24 Αυγούστου στην Καλιφόρνια, όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, ξέρουμε μόνον ότι θα είναι ταχύτερη.

Πληροφορίες, λένε ότι θα είναι παράλληλα ελαφρύτερη, πιο ευκίνητη και με καλύτερη αεροδυναμική. Θυμίζουμε ότι η Bugatti Chiron στην «απλή» εκδοχή της κινείται από έναν κινητήρα 8.0 λίτρων με 16 κυλίνδρους και τέσσερα τούρμπο. Η συνολική απόδοση ανέρχεται στους 1.500 ίππους και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα! Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε περίπου έξι δευτερόλεπτα.

*Κεντρική φωτογραφία: Bugatti Chiron Sport

Πηγή:gazzetta.gr