Η Toyota θα τρέξει με τον παλιό της κινητήρα στην Τουρκία

Η Toyota θα αναγκαστεί να επανέλθει στον κινητήρα WRC παλαιότερων προδιαγραφών για το Ράλι Τουρκίας.

Θέματα με τους κανονισμούς του Homologationορίζουν ότι η ομάδα πρέπει να κάνει ένα βήμα προς τα πίσω με τους κινητήρες του Yaris WRC των Ott Tanak, Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi στην επιστροφή του WRC στην Τουρκία μετά το 2010.

Ο επικεφαλής της ομάδας Tommi Makinen, εξήγησε γιατί: “Προφανώς το νέο homologation δεν μας επιτρέπει να βάλουμε τον καινούργιο κινητήρα σε παλιό σασί, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που τρέξαμε την Σαρδηνία. Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστούμε με τα πιο παλιά αυτοκίνητα στον αγώνα της Τουρκίας”.

Ο Tanak, ο οποίος έχει κερδίσει τους δύο προηγούμενους αγώνες και βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών, δήλωσε ότι ο νέος κινητήρας διαθέτει βελτιωμένη ροπή και επιτάχυνση.

Ερωτηθείς για το πόσο θα επηρεάσει η μετάβαση στον κινητήρα παλαιότερων προδιαγραφών και αν θα επιβραδύνει τους οδηγούς του, ο Makinen απάντησε: “Δεν είναι τόσο κακός. Είναι απλώς ζήτημα ρυθμίσεων.

“Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτός ο κανονισμός, είναι πολύ πολύπλοκος κάτι που δεν βοηθά πραγματικά κανέναν”.

Ο Makinen πρόσθεσε ότι η Toyota εργάστηκε σκληρά για να διορθώσει τα θέματα υπερθέρμανσης που αντιμετώπισε το Yaris στο Μεξικό νωρίτερα φέτος.

Οι θερμοκρασίες στην Τουρκία αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες που αντιμετωπίσαμε στο Ράλλυ του Μεξικό τον Μάρτιο.

“Όπως θα παρατηρήσατε, είχαμε κάποια προβλήματα στο Μεξικό”, δήλωσε ο Makinen. “Ελπίζω ότι αυτά θα διορθωθούν για το Ράλι Τουρκίας. Αυτό θα είναι καλό για την αυτοπεπήθηση μας. “