Η MV Agusta ακύρωσε το συμβόλαιο με τον Fenati

Η MV Agusta ακύρωσε το συμβόλαιο του Romano Fenati, μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του στον αγώνα του Misano την Κυριακή.

Ο Fenati τιμωρήθηκε με δυο αγώνες αποκλεισμό, καθώς εν κινήσει πάτησε το μπροστινό φρένο του αναβάτη της Forward Racing Stefano Manzi, ενώ παράλληλα διακόπηκε το συμβόλαιο από την ομάδα του Marinelli Snipers. Ο Ιταλός είχε συμφωνία να οδηγήσει για την Forwardφέτος και το 2019 να επιστρέψει στην εργοστασιακή MV Agusta. Ο πρόεδρος της Agusta Giovanni Castiglioni, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δε θέλει ο Fenati να αντιπροσωπεύσει τη μάρκα της ερχόμενη σεζόν.

Τη Δευτέρα, μερικές ώρες μετά την απολογία του Fenati, η MV Agusta και η Forward ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία με τον αναβάτη για το 2019 ακυρώθηκε. «Μετά το ντροπιαστικό επεισόδιο μεταξύ των Romano Fenati και Stefano Manzi, είναι αδύνατον να τηρηθεί η προγραμματισμένη συνεργασία με τον αναβάτη από το Ascoliγια το 2019,» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Forward Giovanni Cuzari.

«Η συμπεριφορά του Fenati δε συμβαδίζει με τις αθλητικές αξίες της Forward Racing Team και της MV Agusta. Για φέτος, αν και το μετανιώνουμε, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε το πρότζεκτ με τον Fenati. Το άθλημα μας είναι ήδη πολύ επικίνδυνο και κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τους αναβάτες είναι ανεπίτρεπτη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές από έναν από τους μελλοντικούς μας αναβάτες.»

Η αποχώρηση του Fenati από την ομάδα σημαίνει ότι αφήνει δυο θέσεις κενές για το 2019. Αναμενόταν ότι πριν από το περιστατικό ο Manzi θα αποτελούσε δίδυμο με τον Fenati.

«Σε όλα τα χρόνια που παρακολουθώ το άθλημα δεν έχω δει ποτέ τέτοια επικίνδυνη συμπεριφορά όπως αυτή», είπε ο Castilioni, πρόεδρος της MV Agusta. «Ένας αναβάτης που ενεργεί με τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει τις αξίες της εταιρίας και της μάρκας μας. Για αυτή τη σεζόν δε θέλουμε να είναι ο αναβάτης με τον οποίο η MV Agusta θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.»