Από τα δοκιμαστικά στον αγώνα: Ο Eric Camilli θα οδηγήσει το Volkswagen Polo GTI R5 στο ντεμπούτο του

Ο πρώτος οδηγός που επιβεβαιώθηκε ότι θα οδηγήσει στο ντεμπούτο του GTI R5 στον αγώνα της Ισπανίας (25-28 Οκτωβρίου) είναι ο Eric Camilli, ο οποίος θα έχει συνοδηγό τον Benjamin Veillas.Το νέο Polo R5 θα γιορτάσει το αγωνιστικό του ντεμπούτο σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αγωνιζόμενο σε άσφαλτο και χώμα. Αυτή θα είναι η μοναδική εμφάνιση του έχει προγραμματιστεί για το Volkswagen Polo GTI R5, προτού αρχίσει να συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα για τους πελάτες που θα το αγοράσουν.

Όταν αποφασίστηκε για το ποιοι οδηγοί θα έτρεχαν με τα δυο Polo στην Ισπανία, η Volkswagen επέλεξε τους Camilli/Veillas, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τυγχάνουν και μεγάλης εκτίμησης από την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα.

Eric Camilli testing the Volkswagen Polo GTI R5

Για τους Camilli/Veillasη κατηγορία WRC 2 δεν είναι άγνωστη, καθώς αγωνίστηκαν το 2017 έχοντας τερματίσει τρείς φορές στο βάθρο, όπου μεταξύ αυτών είναι και η νίκη στη Γερμανία. Οι Camilli/Veillas κέρδισαν επίσης και 31 ειδικές διαδρομές στη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Οι Eric Camilli και Benjamin Veillas είναι ένα έμπειρο πλήρωμα και έκαναν αξιόλογη δουλειά στα δοκιμαστικά του Polo GTI R5,» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Sven Smeets. «Είναι λογικό το επόμενο βήμα να είναι η συμμετοχή τους στο WRC2. Με τους Eric και Ben στο μπάκετ είμαστε σε εξαιρετική θέση. Το πλήρωμα για το δεύτερο Polo GTI R5 θα ανακοινωθεί αργότερα.»

Eric Camilli at the wheel of the Volkswagen Polo GTI R5 for rally debut

«Όταν ο Sven Smeets ανέλαβε το πρότζεκτ R5, ο Jan de Jongh μου είπε τα καλά νέα. Ήταν ένα πολύ ωραίο δώρο γενεθλίων. Ήμουν ευχαριστημένος και είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας σε αυτή τη σημαντική πρεμιέρα,» είπε ο Camilli και πρόσθεσε, «Μετά από ένα χρόνο εντατικών δοκιμών είναι ωραίο που θα αγωνιστώ μeτο Polo GTI R5 στον πρώτο του αγώνα και αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο για να πάω καλά. Ο Ben και εγώ προετοιμαζόμαστε εντατικά για την Ισπανία και ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσουμε την καριέρα του R5 Polo με ένα καλό αποτέλεσμα.»

Το ράλι Ισπανίας σηματοδοτεί την επιστροφή του συνοδηγού Benjamin Veillas στην Volkswagen, τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια την εποχή που έτρεχε στο WRC. Τότε ο 40χρονος Γάλλος είχε καθήκοντα ενημέρωσης για τις καιρικές συνθήκες στις ειδικές στον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο Veilla την τελευταία φορά που ήταν πλήρωμα με τον Camilli ήταν στην Κορσική το 2014 και μαζί είχαν στην κατηγορία WRC2 έξι τερματισμούς στο βάθρο. Επίσης είχαν ένα ταχύτερο χρόνο σε ειδική του WRC μέχρι στιγμής.