Η M-Sport θα προσπαθήσει να υπογράψει τον Loeb για το 2019

Η M-Sportθα προσπαθήσει να πείσει τον Sebastien Loeb να γίνει μέλος της ομάδας για το 2019. Το μέλλον του εννέα φορές πρωταθλητή WRC παραμένει ασαφείς μετά την απόφαση της Peugeot να σταματήσει το κυρίως πρόγραμμα της που ήταν η συμμετοχή στο World Rallycross. Ωστόσο ο Γάλλος θα τρέξει στο Dakar το 2019 σαν ιδιωτική συμμετοχή με ένα Peugeot.

Αμέσως μετά την έξοδο της Peugeot από το RX, η οποία έπιασε εξ απροόπτου τον Loeb, κέρδισε την πρώτη του νίκη στο WRC στον αγώνα της Καταλονίας μετά από έξι χρόνια, στην τρίτη του εμφάνιση με τη Citroen για το 2018.

Ο CEO του PSA Group Carlos Tavares αμέσως έσπευσε να δηλώσει ότι τον Loeb δέσμευε συμβόλαιο με τις Peugeot-Citroen. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της CEO στη Citroen Linda Jackson, η οποία τόνισε ότι ο Loeb θα μπορούσε να αγωνιστεί την ερχόμενη χρονιά με την ομάδα σε περιορισμένους αγώνες.

Η πρωταθλήτρια M-Sport έχασε τον νούμερο ένα οδηγό της Sebastien Ogier, ο οποίος μεταγράφηκε στη Citroen και ο αγωνιστικός διευθυντής Malcolm Wilson ανέφερε ότι έχει στις βλέψεις του τον Loeb. «Πάντα ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Loebκαι του τι μπορεί να κάνει. Είδαμε το ρυθμό που είχε στους τρείς αγώνες που έτρεξε φέτος. Θα ήταν αστείο να μη μιλήσουμε για το τι θα μπορούσε τώρα να γίνει. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να έρθει στο χώρο μας και να οδηγήσει το αυτοκίνητο».

Ο Loeb είπε μετά τη νίκη στην Καταλονία ότι στο ράλι νοιώθει σαν στο σπίτι του και ότι έχει κίνητρα για να αγωνιστεί και το 2019. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες και ο Wilsonείπε ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί μόνο σε μερικούς.

«Καταλαβαίνω τους λόγους που δε θέλει να αγωνιστεί σε ολόκληρη τη σεζόν. Αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι θα μπορούσε αυτό να δουλέψει και για αυτόν και για εμάς».

Ο Loeb είχε δοκιμάσει το 2005 ένα Fordτης M-Sport με προοπτική να υπέγραφε συμβόλαιο για το 2006, όμως αντί αυτού προτίμησε να παραμείνει στη Citroen και να αγωνιστεί σαν ιδιωτική συμμετοχή με την Kronos Racing, όπου και κατάκτησε τον τίτλο ξανά. «Ήταν φανταστικό να τον βλέπουμε στο αυτοκίνητο εκείνη την εποχή», ανέφερε ο Wilson. «Ξέραμε τι ζητούσε και γνωρίζαμε από που θα βρίσκαμε τα λεφτά για να το κάνουμε. Όμως στο τέλος προτίμησε να παραμείνει στη Citroen. Νομίζω ότι τότε γνώριζε ότι θα του παρείχαν καινούργιο αυτοκίνητο το 2007 και γι΄αυτό αποφάσισε να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα μαζί τους. Ήταν ένας Γάλλος σε Γαλλικό αυτοκίνητο και σε Γαλλική ομάδα».