Home Rally Η M-Sport θα λανσάρει φέτος το ανανεωμένο Ford Fiesta Rally3

Η M-Sport θα λανσάρει φέτος το ανανεωμένο Ford Fiesta Rally3

Ο Διευθύνων σύμβουλος της M-Sport Πολωνίας, Maciej Woda και ο υπεύθυνος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Νέων (Junior World Rally Championship), επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει αναβάθμιση για το Ford Fiesta Rally3.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται με προδιαγραφές JWRC από την αρχή του 2022 και το Fiesta Rally3 είναι επι του παρόντος χωρίς ανταγωνισμό στην κατηγορία τετρακίνησης Rally3, όμως η Renaultθα έχει σύντομα το Clio Rally3 στην αγορά.

Για αυτό τον λόγο η M-Sport δεν επαναπαύεται καθώς οι πελάτες της θα έχουν και άλλη επιλογή και έτσι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο Rally3 οι οποίες αναμένονται σύντομα.

Ο Woda αποκάλυψε ότι το επόμενο βήμα είναι η M-Sport να προσφέρει ένα πακέτο αναβάθμισης στους πελάτες, το οποίο σχεδιάζει να παρουσιάσει φέτος και θα είναι διαθέσιμο στους κατόχους του υπάρχοντος Rally3 αλλά και στους νέους αγοραστές του αυτοκινήτου.

«Είναι ένα δυνατό αυτοκίνητο, αλλά στον σημερινό κόσμο δεν μπορείς να κάθεσαι με το ίδιο προϊόν για πολύ καιρό, καθώς οι άνθρωποι βαριούνται και επιπρόσθετα έρχεται και ο ανταγωνισμός», ανέφερε ο Woda προσθέτοντας, «έτσι εξετάζουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε, πως μπορούμε να κάνουμε το αυτοκίνητο καλύτερο. Εν τω μεταξύ, πριν σταματήσει η παραγωγή του Fiesta (της Ford), υπήρξε ένα λίφτινγκ, επομένως θα υπάρξει ένα λίφτινγκ που θα έρθει και στο Fiesta Rally3 με κάποιες βελτιώσεις στις επιδόσεις επίσης».

Ενώ το JWRC παραμένει η κεντρική σειρά προδιαγραφών, μόλις φτάσει το Clio τότε η κατηγορία RC3 στο WRC θα μπορεί να κερδριθεί από οποιονδήποτε κατασκευαστή.

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να περιμένω», είπε ο Woda για την προοπτική του ανταγωνισμού στις ειδικές από το νέο Clio. «Ανυπομονώ να δω τον ανταγωνισμό μεταξύ του Clio Rally3 και του Fiesta Rally3 και ελπίζω απλώς η κατηγορία να γίνει μεγαλύτερη καθώς άκουσα αρκετά σχόλια για το γεγονός ότι η κατηγορία είναι μόνο Fiesta. Ελπίζω λοιπόν ότι θα είναι καλό για την αγορά. Πολλοί άνθρωποι πιέζουν για Rally2 και χωρίς καμιά ασέβεια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Rally2 και θα ένοιωθαν πολύ καλύτερα αφού στην πραγματικότητα θα ήταν πιο ανταγωνιστικοί.

Το έχω δει σε μερικά πρωταθλήματα όπου οι άνθρωποι από το Rally2 πάνε στο Rally3 και είναι πιο γρήγοροι, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, από το Rally2 στο Rally3 οι χρόνοι παραμένουν οι ίδιοι με πολύ πιο ακριβό και πολύ πιο γρήγορο αυτοκίνητο.

Το Rally3 είναι εύκολο και απολαυστικό στην οδήγηση».

 

Exit mobile version