Home Motorcycle Motoracing Η Γαλλία θα φιλοξενήσει το πρώτο FIM World Supercross Championship Grand Prix

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει το πρώτο FIM World Supercross Championship Grand Prix

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει το πρώτο World Supercross Championship Grand Prix (WSX) φέτος, με τον δεύτερο γύρο του 2023 να διεξάγεται το Σάββατο 22 Ιουλίου στο στάδιο Groupama στην Λυών.

Δυο από τις δέκα ομάδες που συμμετέχουν το 2023 στο WSX είναι Γαλλικές, η BUD Racing και η Team GSM και ο αγώνας αναμένεται να προσελκύσει πολλούς Γάλλους αναβάτες συμπεριλαμβανομένων των Cédric Soubeyras, Thomas Ramette, Jordi Tixier και άλλων.

Ο Soubeyras της BUD Racing επιστρέφει στην κατηγορία 450 το 2023 και όντας ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί σε ένα γύρο παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα του ανέφερε, «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Γαλλία. Είναι καλό που το WSX έρχεται στην Γαλλία αυτή τη στιγμή. Είμαστε μια δυνατή χώρα στο supercross και στο motocross. Οι αγώνες θα είναι πιο σκληροί μετά την πιλοτική σεζόν γιατί οι αναβάτες γνωρίζουν πλέον τι εστί WSX. Αγωνιζόμαστε σε μεγάλα στάδια, μεγάλες πίστες, απέναντι σε μεγάλες ομάδες και καλά χρηματικά έπαθλα και είμαι σίγουρος ότι πολλοί πρωταθλητές θέλουν να συμμετάσχουν. Ανυπομονώ νε επιστρέψω στη σέλλα της BUD Racing και να ετοιμαστώ για τους αγώνες. Όλοι οι φίλοι μου μιλούν  μόνο για αυτό τον αγώνα αυτή τη στιγμή».  

Ο επικεφαλής της BUD Racing, Stephane Dassé είπε: «Η Γαλλία είναι μια σημαντική χώρα για το motocross και το supercross. Οι οπαδοί είναι πραγματικά παθιασμένοι. Είναι πολύ καλό που το WSX έρχεται στη Γαλλία γιατί οι καλύτεροι Ευρωπαίοι αναβάτες προέρχονται από τη Γαλλία. Η οδήγηση στο στάδιο Lyon Groupama είναι πραγματικά τεράστια. Αυτά είναι τα γήπεδα που βλέπετε στην τηλεόραση για ποδόσφαιρο και το να έχεις WSX εδώ είναι απίστευτο και συναρπαστικό. Αφού τερματίσαμε τρίτοι πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross 250cc, φέτος θα έχουμε ακόμα πιο δυνατή ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί για τη νίκη και στις δυο κατηγορίες».

Μετά από δυο επιτυχημένους αγώνες που έγιναν το 2022 στο Κάρντιφ στην Ουαλία και στην Μελβούρνη στην Αυστραλία, με απίστευτη δράση από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, το WSX επεκτείνετε για να αναδείξει το supercross σε ένα πραγματικό παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 με έξι αγώνες σε τέσσερις ηπείρους. Κάθε αγώνας θα μεταδίδεται σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο σε διεθνή τηλεοπτικά κανάλια μέσω της πλατφόρμας WSX TV.

Το πρωτάθλημα προσφέρει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του supercross, το οποίοι θα μοιράσει 250.000 δολάρια. Αυτό από μόνο του προσέλκυσε 10 ομάδες και 40 κορυφαίους αναβάτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη δόξα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στις δυο κατηγορίες, την WSX 450CC και την SX2 250CC.

Δείτε το ημερολόγιο του 2023

https://www.youtube.com/watch?v=pUisF2EmQH4  

Exit mobile version