Η M-Sport θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ogier και το 2018

Ο επικεφαλής της M-Sport Malcom Wilson θέλει να εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες για να υπογράψει εκ νέου ο Sebastien Ogier για δεύτερη σεζόν στην M-Sport. Η παραμονή του στην Βρετανική ομάδα και την επόμενη χρονιά παραμένει  επιλογή του Ogier, με την προϋπόθεση όμως η M-Sport να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, είτε με την επιστροφή της Ford στο WRC είτε με την βοήθεια ενός άλλου μεγάλου υποστηρικτή.

Αν και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να παραμείνει στην M-Sport και το 2018,  κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε το τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον του στην ομάδα να αποφασιστεί μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Wilson στο να κυνηγήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018 με το Γάλλο.

Ο Wilson δήλωσε στο Motorsport.com “Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να τον κρατήσω μαζί μας. Βασικά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον κρατήσουμε κοντά μας όσο το δυνατό περισσότερο.’’

“Ο Seb το γνωρίζει ότι ήμουν και είμαι πολύ ανοικτός μαζί του και του έχω δείξει όλα τα πλάνα και την δουλειά που γίνεται από την ομάδα για το 2018. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την δέσμευση που είχαμε και εμείς προς αυτόν αλλά και αυτός προς εμάς και κάνω ότι μπορώ για να συνεχιστεί’’.

“Εκτιμώ το ότι θέλει να τακτοποιήσει τα πράγματα το ταχύτερο δυνατό και θα συνεχίσω να εργάζομαι όσο μπορώ.” Από την μετακίνηση του στην M-Sport στην αρχή της σεζόν, ο Ogier κέρδισε στο ντεμπούτο του με το Ford Fiesta WRC και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα εκτός από ένα αγώνα.

Ερωτηθείς για το μέλλον του ο Ogier δήλωσε στο Motorsport.com: “Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβριο όπως πέρσι. Σκέφτομαι από τώρα για την νέα χρονιά και δεν είναι μυστικό ότι θέλω να συνεχίσω με καλές συνθήκες.

Εάν ο Ogier δεν μπορέσει να βρει τις κατάλληλες συνθήκες στην M-Sport, φαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι περιορίζονται στους δύο μόνο από τους τρείς κατασκευαστές WRC.

O τεχνικός διευθυντής της Hyundai Michel Nandan είπε στο Motorsport.com ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τον Ogier στην ομάδα. Ο Nandan δήλωσε: “Δεν μπορώ (Να υπογράψω μαζί του την επόμενη σεζόν) γιατί δεν υπάρχει χώρος (στην ομάδα). Οι οδηγοί μου έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2018, οπότε δυστυχώς η απάντηση είναι όχι στον Sebastien Ogier για εδώ.”

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Citroen, Yves Malton, δεν θέλει να σχολιάσει για το ποιοι οδηγοί θα αποτελούν την ομάδα του 2018 αλλά η Γαλλική ομάδα έχει ήδη συμβόλαιο με τους Kris Meeke, Craig Breen και Stephane Lefebvre και για την νέα χρονιά. Η Citroen θα ήθελε τον Ogier για την νέα χρονιά, το αν θα μπορούσε όμως να καλύψει τις μισθολογικές του απαιτήσεις εδώ ίσως υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.

Η Toyota από την άλλη, είναι σε θέση να καλύψει τον σημερινό του μισθό και μερικοί βλέπουν το Yaris WRC σαν τον επόμενο προορισμό του Ogier. Περιέργως μια τέτοια κίνηση δεν έχει και την πιο θερμή ανταπόκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες “Όλοι θα ήθελαν να έχουν τον Ogier στην ομάδα τους, διότι έχοντας αυτόν παίρνεις πολλούς βαθμούς που θα σου προσφέρει αλλά και μεγάλες εμφανίσεις, αλλά η ομάδα της Toyota είναι ολοκληρωμένη. Θα μπορούσε ο Latvala να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ogier; Ποιος ξέρει, η πιθανότερη απάντηση κλείνει στο όχι.

Ο Tommi έχει μια ολοκληρωμένη ομάδα η οποία τον ικανοποιεί με την μέχρι σήμερα παρουσία της και πιθανή παρουσία του Ogier μπορεί να χαλάσει την όλη χημεία που υπάρχει.

Επίσης η παρουσία στην αγορά του πρώην ομόσταυλου του Ogier στην Volkswagen Andreas Mikkelsen, δεν βοηθά τον περσινό πρωταθλητή να κυνηγήσει μια συμφέρουσα οικονομική συμφωνία και από ότι φαίνεται στην κορυφή των επιλογών της Toyota για την νέα σεζόν είναι ο Ott Takak.

Ο Wilson δήλωσε “είναι ελεύθερος να μιλήσει μαζί τους αλλά εμείς θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας για την νέα χρονιά. “Έχω επενδύσει στην Ott από το 2012, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο οδηγό που έχω δώσει τόσες ευκαιρίες. Δεν πρόκειται να τα παρατήσω τόσο εύκολα.

Εάν ο Ogier τελικά αποχωρήσει από την ομάδα της M-Sport, ο Wilson παραδέχτηκε ότι οι Tanak και Evans θα είναι στο επίκεντρο του σχεδιασμού της ομάδας για το 2018 και μετά.