Η Jaguar Land Rover πρωταγωνιστής στους εορτασμούς για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας

Η Jaguar / Land Rover ήταν ο πρωταγωνιστής με 26 θρυλικά της μοντέλα κατά τους εορτασμούς του πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ που συμπλήρωσε 70 χρόνια βασιλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δύο από τα αγαπημένα Land Rover Defender της Βασίλισσας έλαβαν μέρος, μαζί με τρία οχήματα Jaguar και Land Rover από τις ταινίες του James Bond, και μια συλλογή από σπάνια Jaguar και Land Rover που έγραψαν ιστορία ανά το παγκόσμιο. Μαζί και ένα Jaguar Σειρά 1 E-typeτου 1965 Roadster, ειδική παραγγελία, όπου η ανακαίνιση του περιλάμβανε μια  ολοκληρωμένη λίστα βελτιώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους έμπειρους τεχνικούς της Jaguar ClassicWorks.

Άλλα αξιοσημείωτα μοντέλα Jaguar και Land Rover που συμμετείχαν στους εορτασμούς περιλάμβαναν το πρώτο Land Rover που είδε ποτέ ο κόσμος, το οποίο αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ το 1948. Μαζί και ένα F-PACE Electric Hybrid καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό I-PACE από τη σειρά αγώνων E-Trophy.

Η ζωντανή και πολύχρωμη πομπή διένυσε μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων στο Mall και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ακολουθώντας ακριβώς τη διαδρομή της Στέψης πριν από 70 χρόνια. Περιλάμβανε επίσης περισσότερους από 10.000 εθελοντές και δημιουργούς που γιόρταζαν καθεμία από τις επτά δεκαετίες της βασίλισσας στον θρόνο μέσα από ένα καρναβάλι τέχνης, μουσικής, θεάτρου και χορού. Στα Jaguar και τα Land Rover που συμμετείχαν στην παρέλαση επέβαιναν επώνυμοι όπως ηθοποιοί μουσικοί και πολλά άλλοι.

Παράλληλα, για να τιμήσει τα 70 χρόνια υπηρεσίας της Βασίλισσας, η Land Rover παρέδωσε στο Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό ένα νέο Defender130 για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές του στο Η.Β. Οι μηχανικοί της Land Rover συνεργάστηκαν με εκπροσώπους της φιλανθρωπικής οργάνωσης, της οποίας η Βασίλισσα είναι προστάτης, για να προσαρμόσουν το Defender 130 προτού παραδοθεί, συνεχίζοντας έτσι την υποστήριξη της Land Rover προς τον Ερυθρό Σταυρό και Ερυθρά Ημισέληνο από το 1954.