Η ομάδα του Sebastien Loeb στο World Rallycross για το 2018

Η ομάδα του Sebastien Loeb θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross του 2018 με Peugeot 208 για την Gregoire Demoustier.

Ο ίδιος ο Loeb αγωνίζεται ήδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World RX με την εργοστασιακή ομάδα της Peugeot.

 

Η Sebastien Loeb Racing Peugeot θα είναι ανεξάρτητη ομάδα και θα συνεργάζεται με την Onroak και την ORECA, με τον συνιδρυτή της ομάδας Dominique Heintz να αποκαλεί την έκδοση SLR “ένα concept που θα πιέσει μέχρι το όριο”.

Ο Demoustier οδήγησε προηγουμένως για την SLR στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2016, πριν μετακομίσει στο RX πέρυσι για μερικούς αγώνες με ένα DA Racing Peugeot.

“Η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA αντιπροσωπεύει μια νέα συναρπαστική πρόκληση για την Sebastien Loeb Racing”, δήλωσε ο Heintz.

“Η κατηγορία αναπτύσσεται γρήγορα και δημιουργεί πραγματικό ενδιαφέρον με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους οπαδούς, καθώς γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική.

“Ο Sebastien το γνωρίζει καλά και θα είναι υπέροχο να τον δούμε σε κάθε αγώνα της φετινής χρονιάς”.

“Είμαστε επίσης ευτυχείς να καλωσορίσουμε την Gregoire, με την οποία είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε στο WTCC κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2016.

“Η εμπειρία από το World RX θα είναι πολύ χρήσιμη και είναι επίσης εξαιρετικό να εργαζόμαστε με οδηγούς που γνωρίζουμε καλά και εκτιμούμε”.

Ο Demoustier παραδέχτηκε ότι “το 2018 θα παραμείνει ένα έτος ανάπτυξης, από την τεχνική πλευρά, καθώς και προσωπικά” δεδομένης της έλλειψη εμπειρίας της ομάδας RX.

“Ακόμη και αν αγωνίστηκα σε μερικούς αγώνες την τελευταία χρονιά, εξακολουθεί να είναι μια ολοκαίνουργια εμπειρία για μένα και δεν έχω ακόμη θέσει στόχους για την νέα χρονιά”, πρόσθεσε.

“Λέγοντας αυτό, ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα σε κάποιους αγώνες και να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μερικούς ημιτελικούς”.

Η SLR συμμετέχει επίσης με τους Rob Huff και Mehdi Bennani με Volkswagen στη νέα σειρά WTCR φέτος, παράλληλα με τα προγράμματά της σε αγώνες αγωνιστικών αυτοκινήτων και χαμηλού επιπέδου ράλι.