Η νέα Chevrolet Corvette C8 «ρίχνει άκυρο» στους βελτιωτές!

Όχι στους tuners λέει η Chevrolet και παίρνει τα μέτρα της προκειμένου η κεντρομήχανη Corvette C8 να μην μπορεί να «δυναμώσει» περισσότερο από την εργοστασιακή της μορφή.
Το tuning αυτοκινήτων δεν είναι απλώς μια «βελτίωση» στην ισχύ ενός οχήματος αλλά ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από τους φανατικούς του χώρου. H Chevrolet όμως θέλει να βάλει ένα… φρένο στις «πειραγμένες» Corvette και έτσι η νέα C8 θα έχει κρυπτογραφημένη ECU που δεν θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να τη διαβάζουν, να την επεξεργάζονται ή να τη γράψουν από την αρχή.

Μάλιστα αν κάποιος προσπαθήσει να επέμβει στη μονάδα τότε θα κλειδώνει με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικό λογισμικό της Chevrolet και εξουσιοδοτημένο συνεργείο προκειμένου να ξεκλειδώσει και το αυτοκίνητο να πάρει μπρος ξανά.

Ωστόσο θα γίνεται να τοποθετηθούν διάφορα… light περιφερειακά για να ανέβει η ισχύς, ενώ ο εγκέφαλος θα μπορεί να τα αναγνωρίσει και να τα αξιοποιήσει κατάλληλα, σε λογικό πλαίσιο πάντα και όχι σε ακραίες μετατροπές. Η νέα Corvette C8 δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη και περισσότερα θα ξέρουμε όταν βγει στην αγορά. Πιστεύουμε πάντως, ότι οι βελτιωτές όλο και κάποιο τρόπο θα βρουν για να επέμβουν στο λογισμικό της Corvette και να την κάνουν… κτήνος!

Πηγή: gazzetta.gr