Επιτυχημένο ξεκίνημα για το PEUGEOT 208 RALLY 4!

Με όλο και περισσότερες παραγγελίες, παραδόσεις που δεν δείχνουν σημάδια απογοήτευσης και μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα εξασφαλίζετε από τους πολύ ενθουσιώδεις πελάτες του ότι το 208 Rally 4 έκανε αναμφισβήτητα μια θεαματική παρουσία το 2020!

Ένα ευρέως αναγνωρισμένο λανσάρισμα για το Peugeot 208 Rally 4 με 145 παραγγελίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, η ναυαρχίδα μοντέλο της Peugeot Sport έχει σίγουρα κάνει ένα επιτυχημένο ξεκίνημα και είναι ήδη κοντά στα χνάρια του διάσημου προκατόχου του, του 208 R2, ενός αγωνιστικού με τις καλύτερες πωλήσεις. Στην πραγματικότητα, περίπου ογδόντα Peugeot 208 Rally 4 αναμένεται να παραδωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, παρά τις αρχικές προβλέψεις για καθυστέρηση μέχρι την 1η Ιουλίου λόγω της κατάστασης της υγείας, κάτι που αποδεικνύει πόσο απίστευτα σκληρά έχουν εργαστεί οι ομάδες Peugeot Sport για να αποκτήσουν οι πελάτες το νέο τους αγωνιστικό το συντομότερο δυνατό.

Το 208 Rally 4 ήταν πολύ αναμενόμενο και οι 185 αγωνιστικές εκκινήσεις που έχουν ήδη καταγραφεί σε όλη την Ευρώπη φέτος είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Και έχει περισσότερα από ό, τι έχει παραδοθεί όσον αφορά την απόδοση και την αξιοπιστία, με μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα:

  • Επιτυχημένο ντεμπούτο στην Πορτογαλία, όπου ο Pedro Antunes κέρδισε την δικήνητη κατηγορία τερματίζοντας ένατος γενικής στην πρώτη αγωνιστική παρουσία του αυτοκινήτου.
  • Ο Paolo Andreucci στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας στην δικήνη κατηγορία, κερδίζοντας και τους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.,
  • Ο Mathieu Franceschi σφράγισε τον τίτλο του Γαλλικού Gravel Rally στην δικήνητη κατηγορία.
  • Ο Alejandro Cachón στέφθηκε Πρωταθλητής Ισπανίας στο Junior Rally και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το Peugeot στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC3) την επόμενη χρονιά. Θα στοχεύει τουλάχιστον να έχει την ίδια επιτυχία με τον συμπατριώτη του Josep Bassas, ο οποίος εντυπωσίασε με το Ράλι 4 208 φέτος τερματίζοντας δεύτερος στην κατάταξη του ERC3, κερδίζοντας στο Rally Fafe.

Η ποιότητα του 208 Rally 4 επαινέθηκε επίσης από τα δεκαπέντε περίπου πληρώματα που έλαβαν μέρος στο Γαλλικό Κύπελλο, όπου ο Mathieu Franceschi κέρδισε τον μοναδικό γύρο που αγωνίστηκε (Rallye Mont-Blanc Morzine), πριν το πρωτάθλημα έπρεπε να ακυρωθεί λόγω έλλειψης αγώνων. Ωστόσο, ο ταλαντούχος νεαρός Γάλλος είχε χρόνο να κάνει άμεσο αντίκτυπο, παίρνοντας το 208 Rally 4 σε μια εντυπωσιακή 21η θέση γενικής σε ένα ορεινό αγώνα που τείνει να ευνοεί τη δύναμη και είχε πάνω από 200 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων τριάντα R5. Οι Ginox Bux και MathisBonfils εντυπωσίασαν στο ράλι, κερδίζοντας το GentlemanDriver και την U23 αντίστοιχα. Τέλος, το 208 Rally 4 αποδείχθηκε επίσης δημοφιλές μεταξύ των δεκαπέντε διαγωνιζομένων στο Iberia Cup, όπου ο Pedro Antunes κέρδισε την πρώτη θέση.

Μετά την επιτυχία του στους Ευρωπαίους αγώνες, το Peugeot 208 Rally 4 σύντομα θα  αγωνιστεί και στην αμερικανική ήπειρο, με ένα αυτοκίνητο να βρίσκεται πριν από λίγες εβδομάδες καθοδόν για το Περού.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ…

François Wales, επικεφαλής της Peugeot Sport

«Περισσότερο από μια χρονιά ανάπτυξης έχει καρποφορήσει φέτος. Το να βλέπουμε το τελευταίο μας μοντέλο να το συνδυάζει με τους πρώτους διαγωνιζόμενους από το word go ήταν πολύ ικανοποιητικό για όλους στο Peugeot Sport. Κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα με τον Pedro Antunes και δείχνοντας αναμφισβήτητα ανταγωνιστικότητα στις απαιτητικές ειδικές του ERC με τον Josep Bassas, το αυτοκίνητό μας έχει αποδειχθεί γρήγορο και στιβαρό καθ ‘όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το άλλο βασικό πράγμα για μένα ήταν το επίπεδο ενθουσιασμού μεταξύ των οδηγών στο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Γαλλία και στην Ιβηρική χερσόνησο, όπου είχαμε συνολικά περισσότερα από τριάντα πληρώματα: κατάλληλη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής και αυτό θα συνεχιστεί αναμφίβολα το 2021.»

Mayeul Tyl, Peugeot Citroën Racing Shop Manager

«Ήταν μια εξαιρετικά ασυνήθιστη και πολύ έντονη χρονιά για την παρουσίαση ενός νέου αυτοκινήτου! Η κατάσταση της υγείας διέκοψε τη διαδικασία κατασκευής όσον αφορά τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων και στη συνέχεια επηρέασε τις παραδόσεις… αλλά καταφέραμε ακόμη και έτσι να επιτύχουμε τον στόχο μας: 80 αυτοκίνητα θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πόσο ενθουσιασμένα είανι οι οδηγοί και οι ομάδες, οι οποίες καλωσόρισαν το νέο Rally 4 208 με ήδη περισσότερες από 150 παραγγελίες. Την επόμενη χρονιά, θα συνεχίσουμε με το έργο που έχουμε ξεκινήσει προσφέροντας στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.»

José Pedro Fontes, Sports & You Team Manager / Διοργανωτήςτου Iberia 208 Rally Cup

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το νέο Peugeot 208 Rally 4. Ως ομάδα, χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, με λογικό κόστος λειτουργίας και πάνω απ’ όλα ένα που ταιριάζει σε έναν νεαρό οδηγό που προσπαθεί να μάθει για το ράλι. Νομίζω ότι η PeugeotSport κατάφερε να το ξεπεράσει. Είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο με χαμηλό προϋπολογισμό. Ως επίσημος διανομέας Peugeot Sport για την Ιβηρική χερσόνησο, το 2020 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά: 30 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην περιοχή και στοχεύουμε να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο το 2021.»