Επικό Σαββατοκύριακο για τον Τζιωρτζή, τερμάτισε τρίτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR

Τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού πέτυχε την Κυριακή (30/10) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ολοκληρώνοντας στην τρίτη θέση το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR 2022 στην κατηγορία EURONASCAR 2.

Μετά το ατύχημα και την εγχείρηση στον καρπό που υποβλήθηκε πριν τρεις βδομάδες στο Βέλγιο ο Τζιωρτζής είχε πέσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο, με μια τρίτη θέση το Σάββατο (29/10) και μια δεύτερη την Κυριακή (30/10) στον τελικό του Grobnik στην Κροατία, ανέβηκε 3ος ξεπερνώντας και τον περσινό πρωταθλητή Martin Doubek.

O 25χρονος οδηγός της κοινοπραξίας Academy Motosport / Alex CaffiMotorsports ήταν ο ταχύτερος της πίστας όλο το τριήμερο όντας πιο γρήγορος και από όλους τους οδηγούς της κατηγορίας PRO. Είναι ενδεικτικό ότι εκκίνησε και τις δύο κούρσες από την pole position ενώ έκανε και τους δύο αγώνες στο πίσω φτερό του προπορευόμενου πιέζοντας τόσο τον Naska όσο και τον Hezemans που του έκλεισαν πολλές φορές την πόρτα στην προσπάθεια προσπέρασης.

«Είναι άθλος ότι αγωνίστηκα»

«Το ότι αγωνίστηκα εδώ είναι ένας άθλος. Πέρασα τρεις βδομάδες γεμάτες ακτινογραφίες, μαγνητικές, φυσιοθεραπείες και γυμναστήριο. Μπορούσα να είχε πάρει περισσότερα ρίσκα εδώ για ένα προσπέρασμα όμως βλέποντας ότι ο Doubek ήταν πίσω δεν είχε λόγο να ρισκάρω την 3η θέση του πρωταθλήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την επιτυχία για τη χώρα μου» είπε πανευτυχής και συγκινημένος ο Τζιωρτζής, επευφημούμενος από τους γονείς, συγγενείς, φίλους και χορηγούς που βρέθηκαν μαζί του στον τελευταίο αγώνα στην Κροατία και πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την επιτυχία.

Το πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ολλανδός Liam Hezemans που έκανε τη μεγάλη ανατροπή με δύο πρωτιές στο Βέλγιο και άλλες δύο στην Κροατία αφήνοντας πίσω τον Naska που έως και το καλοκαίρι ήταν το ακλόνητο φαβορί.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 6 Γύρους)
1. Liam Hezemans             Ολλανδία      453β
2. Alberto Naska         Ιταλία            447β
3. Βλαδίμηρος Τζιωρτζής   Κύπρος  388
4. Martin Doubek         Τσεχία           286

Πριν τον τελικό στην Κροατία ο οποίος έδινε διπλούς βαθμούς – και καθώς δεν είχε πάρει βαθμούς στο Βέλγιο – ο Τζιωρτζής ήταν έξι βαθμούς πίσω από τον Doubek και έναν πίσω από το Γάλλο Delsaux, παρότι κανένας εκ των δύο δεν είχε την ταχύτητα να τον ακολουθήσει όπως φάνηκε και στην πίστα.

Τη φετινή συμμετοχή του Βλαδίμηρου υποστήριξαν η ALCO Filters, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η Daytona Raceway.

«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω πρώτα από όλους την οικογένεια μου που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας όλα αυτά τα χρόνια καθώς επίσης και όλους όσους ήταν δίπλα μου και φέτος αφού χωρίς αυτούς η επιτυχία θα ήταν ανέφικτη» λέει ο Τζιωρτζής.