Εκπληκτικό αποτέλεσμα για Mikkelsen και Pirelli στην Ουγγαρία

Ως ένας από τους βασικούς συντελεστές στο πρόγραμμα επιστροφής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2021, ο AndreasMikkelsen οδήγησε τα Ιταλικά ελαστικά στη νίκη στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στο Ράλι Ουγγαρίας, γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα πρώτα εφτά αυτοκίνητα που τερμάτισαν τον αγώνα φορούσαν ελαστικά Pirelli τα οποία απέδωσαν τα μέγιστα σε συνθήκες στεγνού, υγρασίας και λασπωμένους ασφάλτινους δρόμους.

Μετά από 12 μήνες αποχή από διεθνή αγώνες, ο Mikelsen πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα από τη δεύτερη ειδική με ένα Skoda Fabiaτην οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν και δυο νεαροί οδηγοί, οι Gregiore Munster και EfrenLlarena, με Hyundai και Citroen αντίστοιχα.

Ο Oliver Solberg, υιός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι 2003 Petter επίσης με Pirelli, ολοκλήρωσε τέταρτος, με τους Niki Mayr-Melnhof, Nobert Herczig και Callum Devine να τερματίζουν στις πρώτες εφτά θέσεις, φορώντας επίσης ελαστικά Pirelli. Όσον αφορά τον Alexey Lukyanuk, ο Ρώσσος ήταν σε μάχη με τον Mikkelsen για τη νίκη μέχρι που μια ποινή πέντε λεπτών τον έθεσε εκτός. Εντούτοις εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία μπροστά από τον Solberg.

Ο Ken Tom πήρε τη νίκη στην κατηγορία ERC3 Junior, η οποία προμηθεύετε αποκλειστικά με ελαστικά Pirelli. Η εταιρία κέρδισε επίσης και στην κατηγορία ERC2 με οδηγό τον Tiboy Erdi Jr.

Ο Terenzo Testoni, activity manager της Pirelli είπε, «Ήταν ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο για εμάς. Οι καιρικές συνθήκες έκαναν τον αγώνα πολύ δύσκολο και οι οδηγοί μας βασίστηκαν στη γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση των ελαστικών P Zero, με την πολύ μαλακή γόμα RA9 και τη μαλακή RA7+. Επίσης στον αγώνα χρησιμοποιήσαμε και τη νέα γόμα RA7+A, η οποία είχε πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης.»

Η  Pirelli είναι έτοιμη να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι σαν επίσημος προμηθευτής. Πέραν από το πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης για το WRC, με οδηγό τον Mikkelsen, η Pirelliπρομηθεύει ελαστικά συλλέγοντας πληροφορίες και σε άλλους αγώνες όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, το οποίο παίζει βασικό ρόλο για είναι έτοιμη η μάρκα τον επόμενο χρόνο.