ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Επίσημα δοκιμαστικά

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις 2018. Αρκετοί από τους οδηγούς του ERCδοκίμασαν τα αγωνιστικά ούτως ώστε να εξοικειωθούν με το οδόστρωμα και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά όσο καλύτερα γίνετε εν όψη του δύσκολου αγώνα.

Μαζί με τους πρωταγωνιστές του ERC δοκίμασαν και οι ‘’δικοί’’ μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Αντώνης Χρυσοστόμου, οι οποίοι θα αγωνιστούν με το γνωστό Citroen DS3 R5. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα σε ειδικές περασμένων ετών όπως η Παυλιανή και η Κολοσκοπή.

«Σήμερα βρισκόμαστε στο βουνό για να κάνουμε το τεστ μας για το Ράλλυ Ακρόπολις, αν και βρισκόμαστε σε σημείο που δεν έχει πολλές ομοιότητες με τις υπόλοιπες Ειδικές. Μάλλον όμως θα βρέξει σήμερα οπότε αυτό είναι θετικό καθώς αναμένουμε βροχές στον αγώνα. Θα κάνουμε λίγα χιλιόμετρα να βρούμε τις ρυθμίσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Φέτος οι προσδοκίες μας είναι πολύ πιο υψηλές από πέρυσι καθώς έχουμε οδηγήσει το αυτοκίνητο για έναν χρόνο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Είναι μεγάλος αγώνας και σκληρός, το σημαντικό είναι να αντέξει το αυτοκίνητο και η καλή θέση θα έρθει. Θα προσπαθήσω να οδηγήσω γρήγορα αλλά προσεκτικά», είπε στο acropolisrally.gr ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας.

Ο πρωτοπόρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Alexey Lukyanuk είπε, «Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι σκληρός. Βασικός μας στόχος είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας, να προσπαθήσουμε να μην έχουμε κάποιο κλατάρισμα και άλλα προβλήματα. Αυτά είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Σχεδόν οι μισές Ειδικές Διαδρομές είναι καινούργιες για εμάς, ενώ άλλες έχουν αντίθετη φορά, οπότε πρέπει να γράψουμε καινούργιες σημειώσεις. Οι συνθήκες για όλους τους οδηγούς θα είναι σχεδόν οι ίδιες και αυτό είναι θετικό».

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει συνολικό μήκος 867,72 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 237,89 είναι αγωνιστικά και αποτελούν τις 12 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Μετά την εκκίνηση στην Ακρόπολη (11:00) το πρωί της Παρασκευής 1/06, ο αγώνας θα ξεκινήσει με την Υπερειδική του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου (15:26) και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη Ειδική του αγώνα, η Θήβα των 30,53 χλμ., στις 17:34.

Το Σάββατο 2/06 οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν δύο φορές τον κύκλο των τριών Ειδικών Διαδρομών «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας, επιστρέφοντας ενδιάμεσα στο ServiceParkτης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13:52. Η Κυριακή 3/06 περιλαμβάνει επίσης δύο επαναλήψεις των ΕΔ «Γραμμένη» και «Δίβρη», δυτικά και βόρεια της Λαμίας, πριν την επιστροφή στην ΠΕΛ για τον τερματισμό στις 15:04.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης  Rallypixels