Δυνατές μάχες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Drift By Psaltis / ENEOS

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου διεξήχθη στην Achna Speedway ο τρίτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης by Psaltis / ENEOS. Διοργανωτής ήταν το Power Drift Club, με τον αγώνα να τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Για ακόμα μια φορά δυνατές μάχες με την αδρεναλίνη στο μάξιμουμ σημάδεψαν τον αγώνα και αυτός που ξεχώρισε στην κατηγορία PRO ήταν ο Enver Haskasap, ο  οποίος κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Ο οδηγός επέδειξε μια σταθερότητα από το Σάββατο, πρώτη μέρα του αγώνα, καθώς πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία από όλους στη δεύτερη προσπάθεια, η οποία ήταν 89.67 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 106km. Τον ακολούθησαν από τη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας), ο οποίος βαθμολογήθηκε με 88 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 109kmκαι ο Σέργιος Γρηγορίου με 87.33 και ταχύτητα εισόδου 101km, ο οποίος ήταν τρίτος. Την πρώτη εξάδα στα μονά βαθμολογημένα συμπλήρωσαν οι Δημητράκης Χριστοφή με το Psaltis / ENEOS BMW, Κώστας Σπαρσής με το VALEO By Psaltis SKYLINE R32 και Πάμπος Χαραλάμπους με το Psaltis / ENEOS BMW M4.

Την Κυριακή έγιναν οι διπλές μονομαχίες, οι οποίες αναμφίβολα σε κάθε αγώνα μαγνητίζουν τα βλέμματά. Στον τελικό βρέθηκε ο Enver Haskasapο οποίος απέκλεισε τους Ανδρέα Νέστωρα, Πάμπο Νικολάου με το Psaltis/ ENEOS Silvia και τον Δημητράκη Χριστοφή. Στον τελικό και ο Σέργιος Γρηγορίου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τους Βασίλη Χριστοφόρου, Ανδρέα Ελευθερίου και Δαυίδ Δαυίδ. Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε νικητή τον Haskasap ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 346 βαθμούς. Δεύτερος ο Δαυίδ Δαυίδ με 309 και τρίτος ο Δημητράκης Χριστοφή με 267. Στον μικρό τελικό αναμετρήθηκαν οι Δημητράκης Χριστοφή και Δαυίδ Δαυίδ, με τον τελευταίο να επικρατεί και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον αγώνα.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis /ENEOS BMW ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και αποσπάστηκε στη βαθμολογία. Στα μονά βαθμολογημένα του Σαββάτου ο Σάββας Σπύρου, στην πρώτη εμφάνιση φέτος, κατάφερε να πετύχει την καλύτερη βαθμολογία, η οποία ήταν 77.33 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 96km. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 73 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 102km και την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 62.67 και ταχύτητα εισόδου 90km. Στις διπλές μονομαχίες της Κυριακής οι Χριστοδούλου και Σπύρου ήταν οι δυο οδηγοί που βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό. Ο Χριστοδούλου απέκλεισε τους Γιάννο Μοδέστου και Γιάννο Μιχαήλ και ο Σπύρου άφησε εκτός τους Χρίστο Λοΐζου και Αντώνη Νικολάου.

Ο τελικός που κρίθηκε μετά από επανάληψη, βρήκε νικητή τον Ευτύχιο Χριστοδούλου ενώ τρίτος κατετάγη ο Γιάννος Μιχαήλ, ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Αντώνη Νικολάου.

Στην βαθμολογία ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι πρώτος με 346 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Γιάννος Μιχαήλ με 293 βαθμούς, τρίτος ο Χρίστος Λοΐζου με 286.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τον Ιούλιο και προορίζεται να διεξαχθεί βράδυ.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift2022 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.