Δοκιμές εν όψη East Safari Rally

Μία βδομάδα ακριβώς πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, αρκετοί οδηγοί εκμεταλλεύτηκαν τον πολύ καλό καιρό δοκιμάζοντας τα αγωνιστικά τους εν όψη του East Safari Rally, του ταχύτερου αγώνα ράλι που διεξάγετε στην Κύπρο.

Όπως είναι γνωστό, στις ειδικές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου οι οδηγοί αναπτύσσουν πολύ ψηλές ταχύτητες αφού υπάρχουν ευθείες όπου κινούνται με τέρμα γκάζι για πολύ μεγάλη απόσταση. Ο συνδυασμός της μεγάλης ταχύτητας με απότομα φρεναρίσματα και εναλλαγές με τεχνικά κομμάτια στις διαδρομές απαιτεί πολύ καλές σημειώσεις αφού το παραμικρό λάθος ίσως στοιχήσει.

Σε διαδρομή στην επαρχία Λευκωσίας, παρόμοιας φύσης με τις ειδικές που θα αγωνιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι QΠέτρος Παντελη (Citroen DS3 R5), QΓιώργος Παφίτης (Mitsubishi Lancer EVO9), QΚωνσταντίνος Τελεβάντος (Peugeot 208), QΣοφιανός Ρούσος (Mitsubishi Lancer EVO10) και Αντρέας Τσιάκκας (Mitsubishi Lancer EVO9) έκαναν τις τελικές ρυθμίσεις στα αγωνιστικά πριν από τον μεγάλο αγώνα.

Δόθηκε έμφαση κυρίως στη ρύθμιση των αναρτήσεων καθώς μετά την πρεμιέρα και το Tour of Cyprus που έγινε στο βουνό, οι ειδικές της πεδιάδας χρίζουν εντελώς διαφορετικής προσέγγισης αλλά και ρύθμισης των αυτοκινήτων.

Ακολουθούν οι αναγνωρίσεις των ειδικών από τα πληρώματα και από κει και πέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το δεύτερο αγώνα ράλι της φετινής σεζόν.

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου