Δεύτερος γύρος για το Πρωτάθλημα Drift 2022 by Psaltis / ENEOS

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής έχει επιλεγεί το γνωστό ‘Parking’ και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Drift με πολύ ψηλές ταχύτητες, ακραίες στροφές και επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι όπως σε κάθε αγώνα οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

DRIFT CHAMPIONSHIP 2nd Round psaltis auto parts eneos cyprusΜε τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες μέχρι το τέλος. Στην κατηγορία Pro εν τη απουσία του νικητή του πρώτου αγώνα, περσινού πρωταθλητή Γιώργου Χριστοφόρου «’Ελα Κόκο», όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.  Οι καλύτεροι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την νίκη αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, οδηγοί όπως τον Δαύιδ Δαύιδ ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση, ο Κυριάκος Μάριου Τσόδας ο οποίος είναι πάντα θεαματικός, ο πολύ ανεβασμένος Αλέξης Χάρης Γεωργίου αλλά  και ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Semi Pro Σίμος Τίκκης.

DRIFT CHAMPIONSHIP 2nd Round psaltis auto parts eneos cyprusΟι Enver Haskasap, Πάμπος Χαραλάμπους με το Psaltis/ENEOS BMW M4, Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” με το Psaltis/ENEOS BMW E46 είχαν ατυχίες στην πρεμιέρα και στο δεύτερο αγώνα θέλουν το αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει εντός στόχων. Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί οδηγοί όπως οι Πάμπος Νικολάου με το Psaltis/ENEOS Silvia S15, Αλέκος Χάσικος, Νεόφυτος Φυκάρδου και Σέργιος Γρηγορίου.

DRIFT CHAMPIONSHIP 2nd Round psaltis auto parts eneos cyprusΣτην κατηγορία Semi-Pro μετά τον πρώτο αγώνα είδαμε πολλούς οδηγούς να ξεχωρίζουν όπως τους Χρίστο Λοϊζου, Πέτρο Χατζήκκο Νέαρχο Σοφοκλέους οι οποίοι μαζί με τους Γιάννο Μιχαήλ και Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/ENEOS BMW E46, αναμένεται να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου αρχίζει στις 10:00 με την προθέρμανση. Στις 13:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, όπου θα έχουμε και την ολοκλήρωση της μέρας. Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκινά στις 10 με δοκιμαστικά διπλά περάσματα και στην συνέχεια θα έχουμε την κορύφωση του διήμερου με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 16:00. Η πρεμιέρα θα μεταδίδεται ζωντανά από στο κανάλι Cytavision Sports HD αλλά και από το Application Cytavision Go.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2022 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.