Δεν υπάρχει πανικός στην CITROËN δήλωσε ο BUDAR

Ο επικεφαλής της CITROËN Racing Pierre Budar επιμένει ότι το πνεύμα της ομάδας βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα μετά την απροσδόκητη απομάκρυνση του Kris Meeke απο αυτή, τον περασμένο μήνα. Είπε ότι η ομάδα ήταν «ενωμένη» και υποσχέθηκε ότι ο γάλλος κατασκευαστής θα είναι ξανά ανάμεσα στους πρωτοπόρους του WRC μόλις ολοκληρωθεί το κτήσιμο της νέας ομάδας.

Μιλώντας μετά το Rally Italia Sardegna του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπου οι Mads Østberg και ο Craig Breen τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ο Budar δήλωσε ότι η ομάδα του εκτιμά την όλη κατάσταση στην βάση της ομάδας στις Βερσαλλίες.

 

“Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης που περνάμε αυτή τη στιγμή, όλα τα μέλη της ομάδας παραμένουν ενωμένα και επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις που έχει ο κάθε ένας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο “, είπε.

“Αν και είναι όλοι πραγματικά ανταγωνιστικοί και ως εκ τούτου έχουν τρομερή θέληση για να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα, έχουν καταλάβει επίσης ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία ανανέωσης της ομάδας”.

Ο Budar επιβεβαίωσε στη Σαρδηνία ότι η Citroën θα παραμείνει στο WRC για το 2019 και το 2020 και ζήτησε υπομονή καθώς η ομάδα ανανεώνεται μετά από την απομάκρυνση του Meeke, ως αποτέλεσμα του μεγάλου ατυχήματος που είχε στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα, γερά θεμέλια για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, έχοντας στραμένα τα βλέμματά μας για το 2019, και αυτό μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

“Το C3 WRC είναι ανταγωνιστικό σε όλες τις επιφάνειες και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε συνεχώς να το βελτιώνουμε όλο και περισσότερο. Μόλις όλα τα συστατικά δέσουν μαζί, θα επιστρέψουμε ανάμεσα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος WRC ξανά.”

Η Citroën είναι τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών, 32 βαθμούς πίσω από την Toyota Gazoo Racing, αλλά ο Budar ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του.

“Στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασής μας, νομίζω ότι πρέπει να πείτε ότι ικανοποιήσαμε τους νέους μας στόχους. Και τα δύο αυτοκίνητα έφτασαν στην ράμπα του τερματισμού άθικτα – και μέσα σε βαθμολογούμενες θέσεις – και δεν παρουσίασαν τα όποιαδηποτε προβλήματα αξιοπιστίας “, είπε.

Αυτό που απομένει είναι να επιβεβαιώσει τον οδηγό oοποίος μαζί με τον Breen θα αγωνιστούν στο Neste Rally της Φινλανδίας του επόμενου μήνα (26 – 29 Ιουλίου) πριν κλείσουν σε μερικές εβδομάδες οι συμμετοχές. Ο Østberg είναι το μεγάλο φαβορί για να καλύψει την θέση, αλλά ο Stéphane Lefebvre, που οδηγεί επί του παρόντος ένα C3 R5 στο WRC2, μπορεί να είναι αυτός που θα κληθεί να πάρει την δεύτερη θέση στο τιμόνι του Citroen C3 WRC.