Γιώργος Χριστοφόρου “ΕΛΑ ΚΟΚΟ”: Ο Πρώτος Κύπριος Πρωταθλητής Drift Kings International Serries

Ο Γιώργος Χριστοφόρου, γνωστότερος στο κοινό του Drift σαν “ΕΛΑ ΚΟΚΟ”, κατάφερε για ακόμη μια φορά να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο πολυπρωταθλητής Κύπρου, μετά την εντυπωσιακή περσινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα Drift Kings φάνηκε άτυχος τις περισσότερες φορές και μαζί με απειρία της πρώτης χρονιάς να του στερούν το κάτι περισσότερο. Κατάφερε εντούτοις περνώντας από μύρια προβλήματα, μακριά από την πατρίδα του να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε όλους και με την παρουσία του να κλέβει την παράσταση σε όλους του αγώνες.

Παρόλα αυτά βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά τις ατυχίες που προαναφέραμε αφού δύο αγώνες πριν το τέλος ήταν σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση. Προσπάθησε σε Νιγρήτα και Σέρρες να κάνει την έκπληξη αλλά και πάλι είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη.  Μαζί με αυτό αν προσθέσουμε την απουσία του από τον αγώνα στην Ισπανία και τους βαθμούς που δεν κυνήγησε μπορούμε να δούμε ότι η δεύτερη θέση που τελικά κατέκτησε ουσιαστικά αδικούσε την προσπάθεια τόσο του ίδιου αλλά και της ομάδας του.

Δεν τα έβαλε κάτω όμως, επέστρεψε πίσω στην Κύπρο κουβαλώντας πολλές εμπειρίες από τους αγώνες του Drift Kings.  Με την CC Racing να ανεβάζει μανίκια κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα αγωνιστικό το οποίο ήταν ραμμένο στα μέτρα του πρωταθλήματος Drift Kings. Με την εξαιρετική ομάδα που ακολουθεί τον Γιώργο Χριστοφόρου να δηλώνει πιο έτοιμη και πιο πεισμωμένη από ποτέ και ένα οδηγό να θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τα πάντα είχαν πάρει πλέον το δρόμο τους.

Το πρωτάθλημα 2023 κάνει αρχή από την Ουγγαρία και την πίστα Tokol με τον Γιώργο Χριστοφόρου, να δηλώνει απών. Δεύτερος αγώνας της χρονιάς οι Σέρρες, με τον “ΕΛΑ ΚΟΚΟ” να μην έχει και τις καλύτερες εμπειρίες από την συγκεκριμένη πίστα αφού δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ποτέ.  Έγραψε την τρίτη ψηλότερη βαθμολογία και μπαίνοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα είδαμε ένα αφηνιασμένο οδηγό να θέλει πάση θυσία να σπάσει την αρνητική παράδοση. Κέρδισε όποιο βρήκε στο διάβα του φτάνοντας στην πρώτη του νίκη  στις Σέρρες.

Τρίτος σταθμός, η Γαλλία και η πίστα Anneau du Rhin. Στον πιο ανταγωνιστικό αγώνα της χρονιάς με 160 οδηγούν να δηλώνουν παρών το έργο του πρωταθλητή μας ήταν δεδομένα εξαιρετικά δύσκολο. Όντας εντυπωσιακός πήρε την δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία έχοντας μια απίστευτη ταχύτητα εισόδου στα 176 χιλιόμετρα.  Ο Γιώργος Χριστοφόρου σε μια πίστα με σχεδίαση η οποία δεν βόλευε κανένα από τους ξένους, κατάφερε να έχει μια εξωπραγματική παρουσία συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στις Σέρρες φτάνοντας σε μια άκρως εντυπωσιακή νίκη η οποία τον έφερε στην πρώτη θέση τους πρωταθλήματος.

Επόμενος σταθμός για το πρωτάθλημα και πάλι η Ουγγαρία και η πίστα Rabocsiring η οποία είναι εξαιρετικά γρήγορη αλλά συνάμα τεχνική. Ο Χριστοφόρου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα και η εντυπωσιακή του πορεία συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο φτάνοντας για ένα ακόμα αγώνα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.  Το αποτέλεσμα αυτό είχε δώσει μια απόσταση ασφαλείας της τάξης των 94 βαθμών από τον δεύτερο στην βαθμολογία και συνάμα ισοφάριζε το ρεκόρ του κριτή Adam Kerenyi με τρείς συνεχόμενες νίκες έχοντας την ευκαιρία να το σπάσει στον επόμενο αγώνα.

Προτελευταίος σταθμός της χρονιάς και πάλι οι Σέρρες με τον πρωταθλητή μας να έχει την ευκαιρία να κλειδώσει το πρωτάθλημα αλλά και να σπάσει όπως αναφέραμε πιο πάνω και το ρεκόρ του Adam Kerenyi.  Προσπάθησε για το καλύτερο όμως δεν κατάφερε να κλειδώσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα φάνηκε τυχερός αφού οι οδηγοί που τον κυνηγούσαν έχασαν και αυτοί νωρίς με την διαφορά στην βαθμολογία να μένει αναλλοίωτη.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε για πρώτη φορά και η εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης στον νεοσύστατο θεσμό NationsCup και σαν μέλος της εθνικής κατάφερε να είναι εντυπωσιακός όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη κατέκτησαν την πρώτη θέση κάνοντας μας όλους περήφανους.

Τελευταία στάση της χρονιάς η Κύπρος και η Achna Speedway με τους Κύπριους φιλάθλους να έχουν γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες τις πίστας θέλοντας να σπρώξουν όσο μπορούν τον Γιώργο Χριστοφόρου για να φτάσει στην νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την πρώτη μέρα ξεκίνησε ιδανικά κατακτώντας την δεύτερη θέση στα μονά βαθμολογημένα αν και αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.  Δεν θέλησε να ρισκάρει το οτιδήποτε και με το τέλος της μέρας η ομάδα της CC Racing άλλαξε και ρύθμισε τον κινητήρα ετοιμάζοντας το αγωνιστικό για την επόμενη μέρα.

Από τα δοκιμαστικά περάσματα της Κυριακής ένα άλλο μηχανικό πρόβλημα δεν του επέτρεψε να τα ολοκληρώσει όπως θα ήθελε.  Ακόμα ένα δύσκολο έργο για την ομάδα του πρωταθλητή μας, η οποία όπως μας έχει συνηθίσει όλους τα κατάφερε και πάλι με τον “ΕΛΑ ΚΟΚΟ” να κατακτά την δεύτερη θέση γενικής και το πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος Κύπριος πρωταθλητής και μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του Drift Kings που κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην πατρίδα του.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου, όπως αναφέραμε και στην αρχή με την επιτυχία του κατάφερε να γράψει ιστορία, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνει και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είναι και η τελευταία.

Το γεγονός όμως ότι ανέβηκε ουκ ολίγες φορές η Κυπριακή σημαία και ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος σε όλη την Ευρώπη και μας έκανε όλους περήφανους, δεν σταματά εδώ.  Είναι πραγματικά κρίμα ένας άνθρωπος ο οποίος μας έκανε όλους μας περήφανους να μην έχει πάρει καμία βοήθεια από το κράτος.  Πρέπει κάποτε η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες τις και να στηρίξει τις προσπάθειες αθλητών οι οποίοι προβάλλουν την χώρα μας διεθνώς.  Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν υπάρχει μόνο ένα άθλημα, πρέπει και τα υπόλοιπα να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και στήριξη.

«Το τέλος της σεζόν 2023 μας βρίσκει πρωταθλητές Ευρώπης!! Όπως ανάφερα στην αρχή της σεζόν είπαμε ότι θα πάμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, μιας και η περσινή χρονιά ήταν μια χρονιά μελέτης για εμάς. Ίσως εάν είχαμε και πέρσι λίγη τύχη να κατακτούσαμε τον τίτλο του πρωταθλητή μιας και με αγώνα λιγότερο καταφέραμε να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση. Φέτος φτιάξαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει θεωρώ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και πήγαμε με ένα όνειρο, να φέρουμε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κύπρο μιας και ήδη γνωρίζαμε ότι ο τελικός θα γινόταν στην έδρα μας.

Θα ήταν το καλύτερο δώρο και για εμάς αλλά και για όλους τους φίλους που παρακολουθούν την πορεία μας στο εξωτερικό. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο αφού φέτος είχε προορισμούς και πίστες που δεν γνωρίζαμε! Οι απίστευτη ομάδα όμως που έχω στο πλευρό μου ακόμα μια φορά Απόδειξε ότι είναι η καλύτερη! Είχα πάντα Ένα τέλειο αυτοκίνητο να οδηγήσω και γενικά ότι εμπόδιο βρέθηκε μπροστά μας το λύναμε και βλέπαμε την κάθε μάχη σαν τελικό!

Ξέραμε ότι για να καταφέρουμε να είμαστε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μιας και χάσαμε την πρεμιέρα έπρεπε οι υπόλοιποι αγώνες μας να είναι αλάνθαστοι! Καταφέραμε μέσα από πέντε αγώνες να πάρουμε τέσσερα βάθρα τα τρία να είναι πρώτη θέση και το ένα δεύτερη! Νιώθω απίστευτα τυχερός που έχω άτομα κλειδιά δίπλα μου που είμαι σίγουρος ότι χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα. Πρώτος απ’ όλους ο πατέρας μου που όχι απλά κατασκεύασε ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στον κόσμο αλλά και οι γνώσεις του και το πείσμα που είχε σε κάθε αγώνα να είναι έτοιμο το αυτοκίνητο μου έδινε ακόμα ένα κίνητρο για να πάω καλά!

Ο αδερφός μου που όπως πάντα δεν φαίνεται αλλά ίσως να έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη μιας και εκτός από όλα τα social media και τα βίντεο που ανεβάζουμε σαν ομάδα είναι και το άτομο που παρακολουθεί όλους τους αντιπάλους για να με ενημερώσει εμένα τι να περιμένω σε κάθε μάχη και πως μπορώ να κερδίσω την κάθε μάχη! Οι φίλοι μου που αφήνουν οικογένεια και δουλειά και έρχονται μαζί μου στα ευρωπαϊκά μας ταξίδια για να βοηθήσουν και γενικά ότι χρειαστώ είναι δίπλα μου!

Ο Άνδρος Αντωνίου που πίστεψε σε μένα και έκανε στην ουσία αυτό το όνειρο να τρέξω στην Ευρώπη πραγματικότητα βοηθώντας με όχι μόνον οικονομικά αλλά και σαν δεύτερος πατέρας! Δεν μπορώ να παραλείψω τον κύριο Μάκη το γιο του το Στάθη αλλά και τον κύριο Απόστολο που άνοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να έχουμε ένα συνεργείο στη διάθεσή μας στην Ελλάδα για να μπορούμε να φτιάχνουμε το αυτοκίνητο μας μετά από κάθε αγώνα ενώ παράλληλα έκαναν την μεταφορά του αυτοκινήτου από χώρα σε χώρα χωρίς κανένα όφελος! Την οικογένειά μου που πιστεύει σε εμένα και στηρίζει τα δικά μου όνειρα! Τους χορηγούς μου που χωρίς αυτούς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν μιας και η πορεία που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε είναι υπερβολικά δαπανηρή!

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη μας! Τώρα για εμάς είναι το διάστημα όπου θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε ξανά το αυτοκίνητο, να το αναβαθμίσουμε και να ετοιμαστούμε σιγά-σιγά για τη νέα χρονιά! Ευελπιστώ να έχω και το 2024 δίπλα μου τους χορηγούς και γιατί όχι να είμαστε οι πρώτοι που θα κατακτήσουμε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα!!» ανέφερε ο Πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου.

Ο κριτής και CEO του Drift Kings, Mike Procureur από την πλευρά του ανέφερε σχετικά με τον Γιώργο Χριστοφόρου, «Η σεζόν του Γιώργου Χριστοφόρου ήταν σαν ένα rollercoaster, γεμάτη προκλήσεις και θριάμβους. Δυστυχώς η απουσία από τον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία αποδείχτηκε σκληρή για κάποιον που κυνηγούσε το πρωτάθλημα.  Ωστόσο έκανε μια δυναμική επιστροφή και στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στο Drift Kings.

Το ταξίδι στον τρίτο γύρο στη Γαλλία δεν ήταν εύκολο. Με ταχύτητες εισόδου πάνω από 180 km, περιορισμένη ώρα προπόνησης και άγνωστη πίστα, οι πιθανότητες έμοιαζαν να είναι εναντίων του.

Ωστόσο κέρδισε όποιον βρέθηκε μπροστά του ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου, επισκιάζοντας τους υπόλοιπους 160 διαγωνιζόμενους.

Προχωρώντας στην απαιτητική πίστα της Ουγγαρίας στο Mariapocs, η επιβίωση ήταν το κλειδί, καθώς οι τοίχοι εκεί δεν συγχωρούν και είναι μια συνεχόμενη απειλή. Οι έξυπνες στρατηγικές που χρησιμοποίησε η ομάδα του ΕΛΑ ΚΟΚΟ, ωθούσαν το αυτοκίνητο στα όρια χωρίς να περάσουν την κόκκινη γραμμή.

Αυτό οδήγησε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του ΕΛΑ ΚΟΚΟ στο θεσμό, με τους δυνατούς αντιπάλους του για τον τίτλο PatrikCselotei και Gediminas Levickas να παραμένουν πίσω του μόλις 100 βαθμούς.

Με 420 βαθμούς διαθέσιμους σε Ελλάδα και Κύπρο, το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί. Η δεύτερη επίσκεψη στις Σέρρες δεν είχε την ίδια επιτυχία με την πρώτη, αφήνοντας τον τίτλο να κριθεί στην Κύπρο.

Παρά την πίεση, η καλή διαχείριση του ΕΛΑ ΚΟΚΟ στον τελευταίο αγώνα του επέτρεψε να εξασφαλίσει τον τίτλο. Όπως λέει και η παροιμία, η πρώτη σεζόν είναι για τη μάθηση και η δεύτερη για τη νίκη. Μια νίκη που του άξιδε!

Η απίστευτη σεζόν του Γιώργου Χριστοφόρου του χάρισε μια θέση που του αξίζει στο Drift Kings Hall of Fame».